in ,

Íme a külföldi érdekeket képviselő Krekó Péter

Baloldali propaganda amerikai pénzből

A NYUGATI PÁLYÁN NEVŰ OLDALAK A LIBERÁLIS POLITICAL CAPITALHOZ KÖTHETŐK
A Nyugati Pályán elnevezésű Facebook- és Instagram-oldalakat a Political Capital balliberális agytröszthöz kapcsolódó cég hozta létre és működteti – saját bevallása szerint – amerikai pénzből. Az oldalak azt az álproblémát járják körbe, amely szerint Magyarország a Nyugathoz vagy a Kelethez akar-e tartozni. A kérdést legtöbbször az ellenzék vetette fel a miniszterelnök külpolitikájának bírálataként, miközben a kormány álláspontja ismert: az EU- és NATO-tagságnak nincs alternatívája. Az ellenzék az utóbbi években igyekezett a kabinet EU-kritikáját EU-ellenességként tálalni. Ebben segít nekik a Nyugati Pályán.

2020 februárjában hozták létre a Nyugati Pályán nevű Facebook- és Instagram-oldalt, amelyet a leírása szerint „az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával a FLOW PR (Splendidea Communications Kft.) kommunikációs ügynökség üzemeltet”. – Mi úgy gondoljuk, Magyarország a Nyugathoz tartozik, és a jövőben is a nyugati pályán érdemes folytatnia. Ehhez szolgáltatunk érveket, és erről szeretnénk meggyőzni minél több magyart – írják.

A tematikus oldal azt a kérdést járja körül, hogy Magyarország hova tartozzon: „Nyugathoz vagy Kelethez?” Ez egy olyan álprobléma, amelyet a hazai ellenzék rendszeresen felvet Orbán Viktor külpolitikájának kritikájaként, ám a kérdés ilyen formában nincs terítéken és az elmúlt tíz évben nem is volt. Magyarország elkötelezett tagja az EU-nak, ám a magyar kormány gyakran üt meg kritikus hangot az unió egyes lépéseivel, elképzeléseivel, intézményrendszerével szemben, amelyet a hazai ellenzék igyekezett EU-ellenességként beállítani. Ez a kép azonban hamis: leginkább arról van szó, hogy a kormány nem fél konfliktust vállalni az unióval a nemzeti érdekek védelmében – mint az történt pél­dául a migráció kérdése kapcsán. Mind­emellett érdemes megjegyezni: a közvélemény-kutatások alapján a magyar emberek többsége EU-párti.

Hazánk NATO-tagságával kapcsolatban hasonló a helyzet: Magyarország a katonai tömbön belüli erejéhez viszonyítva felülreprezentált a NATO-missziókban. Sőt a honvédség olyan küldetésekben is részt vett, amelyet aligha nézett jó szemmel Oroszország: 2019 májusától Magyarország vette át a NATO kötelékében működő, a balti országok légtérvédelmét ellenőrző parancsnokság vezetését.

A Nyugati Pályán oldalainak üzemeltetője a Splendidea Communications Kft., amelynek tulajdonosa a ­Splendidea Corportations Zrt. Az utóbbi cég tulajdonában van a Political Capital Kft., amelynek székhelye a Montevideo utca 2/C-ben van, pont ugyanott, ugyanazon az emeleten, ahova a Splen­didea Communications Kft. is be van jegyezve. A Speldidea-cégek korábbi tulajdonosai között találjuk Somogyi Zoltánt, a Political Capital alapítóját is. További kapcsolatot jelent a Splen­didea-hálózat és a Political Capital között Sz. Krisztián, aki mind a Splen­didea Corportations ­Zrt.-ben, mind a Political Capital ­Kft.-ben tulajdonos volt egy időben.

 

 

Az amerikai pénzből működő propagandaoldal számításaink szerint eddig legkevesebb 22 esetben hirdette meg posztjait a közösségi médiában. Összesítésünk alapján a Splendidea Communications Kft. legalább másfél millió forintot költött tartalmaik népszerűsítésére. A Magyar Nemzet kérdésekkel fordult a budapesti amerikai nagykövetséghez, hogy megtudjuk, milyen programon keresztül jutottak támogatáshoz a Nyugati Pályán szerkesztői, és pontosan mennyi pénzt kaptak. Megkeresésünkre lapzártánkig nem érkezett válasz.

Érdekesség, hogy Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója nemrég pert nyert több jobboldali médium ellen, amelyek azt állították, hogy az elemző külföldi, amerikai érdekek kiszolgálója.

 

 

(Bácskai Balázs, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Amerikai „útelágazódás”! Joe Biden kb. olyan hülye, mint Medgyessy Péter (D-209) volt! – Videó

A szoborrongáló Tóth Edit köztársaságot akar újra! De hát az van, Editkém! Videó