in ,

Ilyenkor hol van a baloldal? Már megint Mészáros Lőrinc adományozott – A Mészáros Csoport adománya révén ingyen igénybe vehetővé vált az SMA-s gyerekek fejlődését segítő orvosi eszköz

Egész Magyarország szívébe zárta a kis Zente és Levente történetét.

Egész Magyarország szívébe zárta a kis Zente és Levente történetét. Mindkettejük számára sikeresen zárultak azok az adománygyűjtő kampányok, amelyek célja a ritka betegségük kezelése tekintetében egyedüli reménnyel kecsegtető, mintegy 700 millió forintos gyógyszer árának összeadása volt. A Mészáros Csoport mostani adományával a hozzájuk hasonló SMA-s gyermekek fejlesztésére nyílik ingyenes lehetőség a Szent János Kórházban – tájékoztatta a nyilvánosságot a cég kommunikációs igazgatója.

Újabb mérföldkőhöz érkezett az SMA-ban szenvedő gyermekek kezelése. Izomsorvadásban szenvedő gyermekek fejlesztését elősegítő orvostechnikai eszközt adományozott a Szent János Kórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályának a Mészáros Csoport – fogalmaz a vállalat közleménye.

Felidézték, hogy hazánkban is számos gyermeket érint ez a genetikai betegség, ami az izmok különböző súlyosságú sorvadását, bénulását okozza. Bár jelenleg nem ismert teljes gyógymód, ugyanakkor a megfelelő mozgásterápiák alkalmazásával jelentős eredmények érhetőek el a kis pácienseknél, akik így sokkal önállóbb felnőtt élet elé nézhetnek. A 37 millió forint értékű eszközt a Szent János Kórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályán (korábbi nevén Budai Gyermekkórház) használják majd. A Mészáros Csoport felajánlásának köszönhetően pedig a gyerekek térítésmentesen juthatnak hozzá a fejlődésük szempontjából rendkívül fontos kezeléshez. A cég kiemelte, hogy a PODROBOT nevű orvostechnikai eszköz az állni, illetve járni nem tudó gyerekek mozgásfejlődését segíti.

 

 

Dr. Medveczky Erika osztályvezető főorvos szerint a PODROBOT-tal újabb mérföldkőhöz érkezett az izomsorvadásban szenvedő gyermekek kezelése.

Munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy segítsük azoknak a kis hősöknek az életét, akik keményen küzdenek azért, hogy megbirkózzanak a nehézségekkel. Öröm látni a szemükben a foglalkozások alatt a kitartást, az akaraterőt és az állhatatosságot, és büszkén jelenthetjük, hogy rengeteg gyermek sikerének lehettünk már szemtanúi. A mozgatórobot segítségével még hatékonyabbá tudjuk tenni kis betegeink gyógyulását

– fejtette ki Dr. Medveczky Erika.

 

 

 

Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója emlékeztetett: 120 millió forinttal támogatta Mészáros Lőrinc az SMA-ban szenvedő Zente, 120 millió forinttal pedig Levente gyógykezelését; az utóbbi esetben adakozásra felhívásuknak köszönhetően további 180 millió forintot ajánlottak fel magyar nagyvállalkozók.

Mecenatúránk, mint az köztudott, gyermekközpontú, vállalati alapértékeink egyike pedig a jövőbe mutató fejlesztések alkalmazása. Megtiszteltetés számunkra, hogy e kettős cél megvalósításával az egyik legkorszerűbb eszközzel járulhatunk hozzá az SMA-s gyermekek és családjaik életminőségének javításához

– fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Magyarországon eddig mindössze két helyen alkalmaztak PODROBOT készüléket, a kezelés ára pedig jelentős anyagi terhet rótt az érintett családok számára. A Szent János Kórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályának adományozott gépet térítésmentesen biztosítják a beteg gyermekek számára – zárul a cég közleménye.

Kiemelt kép: MTI

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Civil kör: konkrétan már mindenkinek elege van az EU-ból – Videó

Pilhál is megadta a téglafejű Böszménének, amit érdemel