in

Így kívánt boldog új évet Orbán Viktor – Mutatjuk

A magyar miniszterelnök az új brazil elnök, a trópusok Trumpjának a beiktatási ceremóniájára Brazíliába érkezve tette közzé azt a Facebook-bejegyzését

A magyar miniszterelnök az új brazil elnök, a trópusok Trumpjának a beiktatási ceremóniájára Brazíliába érkezve tette közzé azt a Facebook-bejegyzését, amelyben boldog új évet kívánt Magyarországnak.

 

Orbán Viktor Brazíliába érkezése után közvetlenül posztolta ki Facebook-oldalára az újévi jókivánságát.

Itt három óra híján 2019. Boldog új évet, Magyarország!”

– írta a miniszterelnök.

A szokatlan helyről küldött újévi jókivánságnak az az oka, hogy január 1-jén iktatják be a világ egyik legnépesebb állama, Brazília új elnökét és Jair Bolsonaro beiktatásán Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

A jobboldal képviselőjeként Jair Bolsonarót több mint egy évtizedes baloldali kormányzás után választották elnökké, 75 százalékos támogatottság mellett.

Bolsonaro kiemelt témának tartja Brazíliában a közbiztonsággal és a gazdasággal kapcsolatos kérdéseket. Ezért egyrészt rendeletbe foglalja a fegyvertartást, másrészt visszavágja a hosszú távon fenntarthatatlan brazil nyugdíjrendszert.

Jair Bolsonaro

A brazil elnök jó kapcsolatot ápol Donald Trump amerikai elnökkel. Egyetértenek többek között a párizsi klímaegyezmény kérdésében, és az ENSZ migrációs csomagjának elutasításában is.

 

(Vincze Viktor Attila, 888.hu)

 

Német Szilveszter – Elkapták azt a négy migránst, akik indokolatlanul támadtak meg embereket Németországban

Nem stadion – Olcsóbb lesz a tej