in , ,

Így kell kormányozni: marad az árSTOP és zavartalan a gázellátásunk! Videó

2 hír

2 jó hír! Ha nem Orbán Viktor kormányozna, feltételezzük, hogy a két hír ellenkezője valósult volna meg.

 

1. A kormány meghosszabbította a benzinárstopot és az élelmiszerárstopot

Július 1-ig érvényben marad a benzin- és élelmiszerárstop – jelentette be szerdán Orbán Viktor miniszterelnök.

Videó:

 

2.  Szijjártó: A bolgárok és a szerbek megerősítették, zavartalan az orosz gázszállítás

A bolgárok megígérték, tiszteletben fogják tartani a tranzitra vonatkozó szerződéseiket.

bolgár és a szerb energiaügyi miniszter is megerősítette, hogy zavartalanul, szerződés szerint zajlik az orosz földgáz szállítása Magyarországra a Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül vezető útvonalon – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán New Yorkban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy egyeztetett a szerb energiaügyi miniszterrel, aki tudatta, hogy megérkezett országába a szerződés szerint várt mennyiség, amelynek egy része Szerbiában marad, egy része pedig továbbmegy Magyarországra.

Tájékoztatása szerint ezután beszélt Alekszandr Nikolov bolgár energiaügyi miniszterrel is, aki megerősítette, hogy tiszteletben fogják tartani a tranzitra vonatkozó szerződéseiket.

A gáztranzit egyelőre zavartalan
Szijjártó Péter közölte: magyar idő szerint kora délután személyesen ellenőrizte a helyzetet, akkor minden változatlanul zajlott, a napi nagyjából 10 millió köbméter gáz időarányos része megérkezett Magyarországra.

„Egyelőre úgy látjuk, hogy a tranzitútvonal működése zavartalan, de természetesen fokozottan figyelünk, kapcsolatban vagyunk a bolgár és a szerb, valamint az orosz kollégákkal is” – hangsúlyozta.

Előzmények
A miniszter emlékeztetett rá, hogy a gázszállítás jelentős része az úgynevezett déli útvonalon keresztül érkezik hazánkba, így fontos fejlemény, hogy az orosz Gazprom nemrég leállította a szállítást Lengyelország mellett Bulgária irányába is.

Mint közölte, előző nap kapcsolatba léptek a bolgár hálózatot üzemeltető Bulgartransgazzal, amely leszögezte, hogy a bejelentett lépéstől függetlenül a tranzit továbbra is zavartalanul üzemelni fog.

Ezt a Gazprom is megerősítette, arról számolva be, hogy a Szerbiának és Magyarországnak szánt gázt megindítják a vezetéken keresztül – tette hozzá.

 


 

Ennyi, így kell kormányozni!

 

(origo.hu, mandiner.hu, mindenszo.hu)

 

 

Add tovább!

Orbán Viktor fontos üzenete a fiataloknak: Magyarországon jó élni, és jó dolgozni! (videó!)

(Független, objektív sajtó, azaz F.O.S.) – Nocsak, nocsak! Bohár: az RTL Klub vezérigazgató-helyettese volt Gyurcsányék esküvői tanúja