in , ,

Igencsak kedvelik Orbán Viktort Spanyolországban! Santiago Abascal szerint Orbán Viktor követendő példa – Videó

Követendő példaként utalt Orbán Viktor miniszterelnökre a spanyol jobboldal ellenzéki párt, a Vox vezetője. Santiago Abascal, aki péntek este fogadta a magyar kormányfőt Madridban

Követendő példaként utalt Orbán Viktor miniszterelnökre a spanyol jobboldal ellenzéki párt, a Vox vezetője. Santiago Abascal, aki péntek este fogadta a magyar kormányfőt Madridban. Orbán Viktort az Európa jövőjéről szóló tanácskozásra hívta meg Abascal, a tanácskozáson számos európai jobboldali pártvezető mellett részt vesz Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt elnökjelöltje, Marine Le Pen.

 

 

 

 

Abascal személyesen várta a magyar miniszterelnököt madridi szállása előtt, majd egy videót is megosztott Twitter-oldalán érkezéséről, amelyhez azt írta: „Orbán Viktor etalon minden európai számára, aki hisz abban, hogy az EU-nak hűnek kell lennie eredetéhez, és tiszteletben kell tartania a nemzetek határait és szuverenitását.”

 

 

 

https://twitter.com/Santi_ABASCAL/status/1487200809242828801?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1487200809242828801%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmagyarnemzet.hu%2Fkulfold%2F2022%2F01%2Fsantiago-abascal-szerint-orban-viktor-kovetendo-pelda-video

 

 

A Vox madridi „csúcstalálkozójának” célja, hogy szövetségeseivel egyeztessen az Európa védelmét érintő kérdésekről. Abascal ezt a decemberben megtartott varsói találkozón megkezdett munka folytatásaként hirdette meg. A pártvezér szerint „meg kell védeni Európát a külső és belső fenyegetésektől, olyan alternatívát hirdetve, ami szembeszáll az EU-t fenyegető globalista sodródással és támadja a nemzetek szuverenitását”.

 

 

 

 

Santiago Abascal vendégeit vacsorával fogadta, a tényleges munka pedig szombat délelőtt kezdődött. A résztvevők – zárt ajtók mögött –  két kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg Európa védelmének stratégiáit. A legfontosabb témák között szerepel az európai ipar és az energiaszuverenitás védelme, a csökkenő születésszám és az elnéptelenedés elleni küzdelem, az európai határok védelme, az európai kultúra védelme a multikulturalizmussal szemben, valamint az együttműködés.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Ez eddig a legjobb! Dömötör Csaba szanaszét trollkodta Maki Zajt – Videó

Jakab bevallotta: élőben szokta Orbán Viktort hallgatni a rádióban – Ez bizony lebukás