in

IDEJE VOLT! – Szerződést bontott az EMMI a marihuánát reklámozó médiahálózattal

Miért kellett egyáltalán szerződni?

Szerződést bontott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a DUE Médiahálózattal, amiért az legfrissebb kiadványában – a kormány drogellenes stratégiája ellenére – a marihuána legalizálásáról írt. A minisztérium közölte: nem enged semmilyen liberalizáló törekvésnek. 

A jövőben nem a szociális, hanem az egészségügyi ellátórendszerben kezelik a drogprevencióval kapcsolatos kérdéseket és kiadványokat

– mondta a Magyar Időknek az Emberi Erőforrások Minisztériuma annak kapcsán, hogy a DUE Tallózó című kiadvány egyik rovatában – amelyet a minisztérium szponzorált – a marihuána legalizálásáról értekeztek. A minisztérium hangsúlyozta: a kormány továbbra is következetesen lép fel a kábítószer-használat és -kereskedelem ellen, és nem enged semmilyen liberalizáló törekvésnek.

A lap korábban megírta, hogy a DUE (korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete) Tallózó legfrissebb számában a fiatalokat érintő témák mellett a marihuána legalizálása is helyet kapott.

És ki tudná ezt az iskolások számára jobban megvilágítani, mint Sárosi Péter, a Kendermag Egyesület egykori tagja, a Soros-féle Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) drogpolitikai programjának egykori vezetője, aki most a Nyílt Társadalom Intézet (OSF) által szponzorált Jogriporter igazgatója. 

– írja a Magyar Idők.

A lap azt is megírta, hogy a közzétett éves beszámóló szerint 2016-ban például 18,769 millió forint javadalmazásban részesült a vezető tisztségviselő. A bíróságon fellelhető hivatalos adatokból az is kiderül, hogy a Jogriporter kuratóriumában ott ül az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi oktatója, Felvinczi Katalin, valamint ugyanezen kar tudományos munkatársa, Paksi Borbála, sőt Demetrovics Zsolt, az ELTE PPK dékánja is. Egyébként az egykori kendermagos és TASZ-os vezetőhöz időnként egy-egy milliócska becsusszan például az Európai Bizottságtól is.

Sárosi igazgató úr a diákoknak szánt cikkben sem hazudtolta meg magát. Az írás szüzséje az utolsó bekezdésből olvasható ki, a következő címmel: „A magyar mentalitás nem segít.”

Magyar Idők; Fotó: scpr.org

(forrás:pestisracok.hu)

Boros Bánk Levente: Tordai Bence egy primitív kis k*csög (videó)

Pilhál György búcsúja Lovas Istvántól – A harc mezején