in ,

Ideiglenes világkormányt hozna létre a nyomokban kommunizmust tartalmazó volt brit miniszterelnök

Gordon Brown, nyomokban kommunizmust tartalmazó volt brit miniszterelnök érdekes ötlettel állt elő

Gordon Brown, nyomokban kommunizmust tartalmazó volt brit miniszterelnök érdekes ötlettel állt elő: úgy gondolja, itt az ideje, hogy létrejöjjön egy “ideiglenes” világkormány, amely a tagállamokkal ellentétben képes lenne megállítani a koronavírust. Brown szerint azonnal fel kell állítani egy vezetőkből, egészségügyi szakemberekből és nemzetközi szervezetek vezetőiből álló akciócsoportot, amely azonnal átvehetné a végrehajtó hatalmat az országok fölött. Nagy kérdés, hogy vajon Brown ivott-e azelőtt, hogy ilyeneket mondott, a másik kérdés pedig az, hogy emiatt az ötlet miatt miért nem hisztiznek a haladó liberálisok?

Ez nem egy olyan dolog, amivel egy-egy országon belül el lehetne bánni

– közölte Brown, aki egyébként nyakig benne volt abban az akciócsoportban, amely a 2008-as válság idején “kezelte” a problémát. A volt brit miniszterelnök a Guardian cikke szerint arról is beszélt, hogy ez most egy egészen más helyzet, mert akkor “gazdasági probléma volt, gazdasági okok voltak a háttérben és gazdasági megoldásra volt szükség”.

 

Ez elsősorban egy egészségügyi vészhelyzet, és közös fellépésre van szükség, hogy kezelni tudjuk a helyzetet. De minél jobban beavatkozik az ember, hogy kezelje az egészségügyi vészhelyzetet, annál jobban veszélybe sodorja a gazdaságot

– fejtette ki.

Brown szerint az általa megálmodott akciócsoport két fronton harcolna a krízis ellen: koordinált erőfeszítések lennének a vakcina kifejlesztésére, összehangolnák a gyártást és a beszerzést, és fellépnének a nyerészkedés ellen. Hiszen mi sem egyszerűbb ennél.

Gordon Brown szerint egy vezetőre, egy végrehajtóra is szükség lenne, aki “ha ő lenne”, akkor a G20 tagjainak körét kiszélesítené: bevenné azokat az országokat is, amelyek a vírus által legjobban érintettek, és azokat is, ahol potenciálisan sok fertőzött lehet a jövőben.

Brown nem felejtette ki az IMF-et sem, akiknek növelniük kellene a “pénzügyi tűzerejüket”, hogy segíteni tudjanak az alacsony és közepes bevételű országokon.

 

(Dezse Balázs, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Bayer Zsolt a “24.hu nevű szennymédiáról”

A Heim Pál Gyermekkórháznál is katonai sátrat építettek a járvány idejére