in ,

Hülyék 2019 – Megszállták a felvidéki magyar nyelvű sajtót a lúzer ellenzéki újságírók

Ahogy arra a Figyelő is felhívja a figyelmet, bizony érdekes módon a felvidéki magyaroknak szóló médiumokhoz került Magyarországról Kerényi György, volt szoci kommunikációs igazgató

Hetek óta visszatérő téma a 888 szerkesztőségében is az a tény, hogy a Magyarországon teljesen talajt, azaz olvasót, hallgatót és nézőközönséget vesztett balliberális újságírók egyre nagyobb számban tűnnek fel felvidéki sajtóorgánumokban.

 

Ahogy arra a Figyelő is felhívja a figyelmet, bizony érdekes módon a felvidéki magyaroknak szóló médiumokhoz került Magyarországról Kerényi György, volt szoci kommunikációs igazgató, ahogy az ultraliberális Veiszer Alinda, valamint az elvtelen újságíró mintaszobrának számító Stumpf András is, aki a konzervatív Heti Válasz újságírójából lett a Simicska-féle fordulat után migránssimogató balliberális acsarkodó.

Érdekesmód a Magyarországon is cikkeket írogató, de egyre jobban visszaszoruló ellenzéki újságírók a felvidéki magyar sajtóban közölt írásaikban durvábban és szélsőségesebben fogalmaznak, mint amikor anyaországi médiumokban írnak.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Stumpf András a pozsonyi Új Szó magyar nyelvű napilap hasábjain osztja meg egyre gyakrabban a magyar kormányt durván támadó cikkeit. Az egyetlen felvidéki magyar nyelvű napilap, az Új Szó kiadása pedig – ahogy azt a Figyelő is írja – finoman szólva is elég zűrös, tekintve a kiadói jogokat megszerző baloldali kötődésű Penta cég zavaros politikai, valamint gazdasági ügyei miatt.

Stumpf mellett Veiszer Alinda, a senki által meg nem értett magyar liberális újságírás sértődött primadonnája is jól fizető álláshoz jutott az utóbbi időben az ennél csak többet érdemlő felvidéki magyar sajtóban.

Hogy miket is írogat az export ballib ellenzéki újságíró élcsapat az Új szóban azt jól mutatja a például legutóbb az Új szóban “Szabadság, Elvtársak!” címmel megjelent munkásmozgalmi ihletésű írás.

A szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint a magyarországi miniszterségről álmodozó újságírónőt egy fél évre szóló szerződéssel, de csillagászati fizetésért vették fel a szlovák állami fenntartású, helyi magyar nyelvű rádióhoz, a Pátriához.

Veiszer Alinda a Bugár Béla-féle felvidéki szlovák-magyar hibrid pártnak köszönheti a jól fizető műsoridőt, amelynek megtöltéséhez neki még csak el sem kell mennie Pozsonyig, elég csak elküldenie a rögzített adásokat.

A kérdés már csak az, hogy vajon a felvidéki magyarok közössége meddig tűri majd, hogy az ő kontójukra, kvázi az ő nevükben vigéckedjenek és osszák az észt a levitézlett ellenzéki újságírók?

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Világszinten is egyedülálló lesz a dél-budai szuperkórház

Csaló banda – Csalás történt a baloldali előválasztáson, több ezer fantomszavazatot is beleszámoltak az eredménybe