in ,

Hülyék 2018 – A szocialistáknak már amiatt kell aggódniuk, hogy bejutnak-e a parlamentbe

Mivel az MSZP és a Párbeszéd közös listát indít, 10 százalékot kell elérniük az áprilisi választáson ahhoz, hogy bejuthassanak a parlamentbe.

 

A szocialista politikusok csak most jöttek rá, hogy nem volt annyira jó ötlet az MSZP-Párbeszéd közös listája, mivel így 10 százalékot kell elérniük a parlamenti választáson ahhoz, hogy bejuthassanak az országgyűlésbe – írja a Híradó. A két párt alacsony támogatottsága miatt viszont ez nagyon nehéz lesz.

A baloldali ellenzéki jelöltek számára idegőrlőek lesznek a következő hetek, hiszen már most azon aggódnak, hogy lesz-e helyük a parlamentben. Sajtóhírek szerint az MSZP tagsága nem hisz abban, hogy sikerül megugrani a küszöböt, ezért a pártban többen azt szerették volna, ha Karácsony Gergelyék az MSZP listáján kapnak helyet.

A párton belül uralkodó feszültség és érdekellentétek miatt több régi MSZP-s arc is visszavonul.

Néhány hete Bárándy Gergely közölte, hogy lemond párttisztségéről, mert – mint fogalmazott – vállalhatatlanná vált számára a folytatás. Legutóbb pedig Gyöngyös polgármestere, az MSZP egyik alapítója, Hiesz György jelentette be, hogy nem indul a választáson, sőt harminc év után kilép az MSZP-ből, mert pártja Fodor Gábort indította volna helyette.

Az MSZP a Liberálisokkal is megegyezett nagy nehezen, viszont Fodor Gábor nem kapott befutó helyet a közös listán. Mindez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a szocialisták csak “ideológiai és szépészeti” jelentőséget tulajdonítanak az együttműködésnek.

Minden nézeteltérés ellenére Molnár Gyula pártelnök úgy fogalmazott: nagy az összhang a pártok között és a közös listán is minden rendben van.

A Párbeszéd vitt mindent

A lista első helyére került fel Karácsony Gergely, de a PM politikusai összesen 11 helyet kaptak. Az 1 százalékos támogatottsággal rendelkező párt képviselőinek száma emiatt áprilisban a legrosszabb esetben is minimum megduplázódik, vagyis a jelenlegi egyről kettőre nő.

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Orbán Viktor részvétét nyilvánította Putyin elnöknek

Magyar siker! – Baji Balázs ezüstérmet nyert 60 méter gáton