in , , ,

Hülye flamandok: Továbbra is a Fidesz kizárása mellett vannak a bevándorláspárti flamandok

A flamand kereszténydemokraták (CD&V) elnöke közölte, pártja továbbra is támogatja a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP)

A flamand kereszténydemokraták (CD&V) elnöke közölte, pártja továbbra is támogatja a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP). 

A CD&V nem változtat az álláspontján, miszerint a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban”

– írta a Twitteren Wouter Beke.

Reagált Maxime Prévot, a vallon konzervatív Humanista Demokratikus Centrum (CDH) vezetője is,  mondván nem változtatnak a véleményükön: a nagyobbik magyar kormánypártnak nincs többé helye az EPP-ben.

Frank Engel, a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) elnöke azt sérelmezte, hogy Orbán mindössze egyetlen kijelentéséért kért elnézést, s szerinte ez nem elegendő.

Petteri Orpo, a finn Nemzeti Koalíciós Párt (Kokoomus) elnöke közölte, hogy nem vonják vissza kizárási indítványukat.

 

Mint ismert, a magyar kormány nemrég elindított egy tájékoztató plakátkampányt, melyen Soros és Juncker szerepelt, valamint egy mondat: „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!”. Ez pedig értelemszerűen nagy vihart keltett a bevándorláspárti politikusok körében, így a Néppárt bevándorláspárti alakulatai a Fidesz kizárása mellett szólaltak fel. A Soros és Juncker bosszújaként ismert néppárti ultimátumban azt követelik, hogy a magyar kormány biztosítsa a Soros-egyetem Budapesten maradását; szedje le a tájékoztató plakátokat, amelyen Soros György szerepel Jean-Claude Junckerrel; Orbán Viktor pedig kérjen bocsánatot

A magyar miniszterelnök szerdán levelet írt azon EPP-tagpártok vezetőinek, amelyek kezdeményezték a Fidesz kizárását. Ebben bocsánatot kért a “hasznos idióták” kifejezés miatt, de kiemelte, nem változtat álláspontján a keresztény kultúra védelmét, a migrációt és Európa jövőjét illetően. A miniszterelnök azt kérte az érintett pártoktól, hogy gondolják újra a kizárási kezdeményezést. Tíz országból tizenhárom EPP-tagpárt kérte hivatalosan a Fidesz kizárását a magyar kormány újabb plakátkampánya és szerintük jogállamiságot veszélyeztető lépései miatt. Erről a konzervatív európai pártcsalád politikai közgyűlésén szavaznak a résztvevők jövő szerdán.

(Tóth Dalma, 888.hu)

A Troll jól nekiment Tordainak: BüdösszájúTordai az ellenzék közpénzből eltartott provokátora (Videóval!)

Egy osztrák EP-képviselő kimondta: Orbán Viktor Európa hőse