in ,

Hű, ebbű’ baj lesz! Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt nyomozás indulhat Jakab Péter ellen

Reagált a feljelentésre lapunknak Jakab Péter, aki szerint ő csak egy munkaszerződést szeretett volna meghosszabbítani, négy munkavállalót pedig felvenni a frakcióhoz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) tette át a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) azt a hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést, amellyel még Tényi István fordult a hatósághoz Jakab Péterrel összefüggésben –  tájékoztatta a Mediaworks-Hírcentrumot Kovács Katalin, a KNYF szóvivője.

Mint ismert, Tényi István azután tett feljelentést, hogy a Magyar Nemzet beszámolt arról, hogy Jakab mintegy nyolcvanmillió forintot próbált kijuttatni a Jobbikból pár nappal azelőtt, hogy leváltották a frakció éléről.

A feljelentésében Tényi hangsúlyozta,

Jakab Péter már tudta, hogy az elnökség után a képviselőcsoport vezetésének is búcsút inthet, így nyolcvanmillió forint össz­értékű szerződést írt alá.

A lap ismertette, hogy a volt frakcióvezető a leváltása előtti hétvégén a Képviselői Irodaházban írta alá az erről szóló papírokat, amelyeket soron kívül küldtek be az Országgyűlés Hivatalához, hogy azokat minél előbb jóváhagyják. Legalábbis addig, mielőtt Jakab elveszíti frakcióvezetői posztját és ezzel a jogot is, hogy egy személyben írjon alá szerződéseket – írta Tényi – a Magyar Nemzet cikkét idézve – a Központi Nyomozó Főügyészségnek.

Jakab Péter mentelmi joga miatt került az ügy a Központi Nyomozó Főügyészséghez

A Mediaworks-Hírcentrum cikkében arra is rámutatott, hogy az Országgyűlés Hivatala a képviselőcsoportok által kötött szerződések tartalmát nem ellenőrzi, mindössze azt, hogy az adott frakció­nak van-e fedezete a megjelölt összeg kifizetésére. Jakab ezt az ellenőrzést igyekezett siettetni, mivel tisztában volt azzal, hogy napjai vannak hátra frakcióvezetőként.

A feljelentés arra is kitért, hogy  mielőtt Jakab nyolcvanmilliós terve révbe ért volna, a Jobbik frakciója megakadályozta az egykori pártelnök ismerőseinek „meggazdagodását”, mégpedig úgy, hogy visszatartották azt a keretet, melyből havonta visszaad a frakciónak. A jobbikos képviselőket ugyanis lemondatják az asszisztensi keret egy részéről, valamint az iroda bérlésének keretéről – áll Tényi István ügyészséghez eljuttatott beadványában.

A Hírcentum úgy értesült, hogy, azért fordult Tényi a Központi Nyomozó Főügyészséghez, mert Jakab parlamenti képviselő, így mentelmi joga van, így ellene csak a főügyészség nyomozhat.

Az ügyben megkerestük Jakab Pétert, akit arról kérdeztünk, igazak-e a vele szemben felhozott vádak, és mit reagál az ellene tett feljelentésre. Megkerestük a Jobbikot is. Ahogy válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés (2022. 08. 02. 22:35):

Időközben Jakab Péter válaszolt megkeresésünkre.

Kérdéseinkre az alábbi választ adta:

„Egy munkavállalónak szerettem volna frakcióvezetőként a már létező munkaszerződését meghosszabbítani.

Négy munkavállalót pedig szerettem volna felvenni a frakcióhoz dolgozni nagyságrendileg 300 ezer forintos fizetéssel.

A Jobbik a dolgozók felvétele helyett a dolgozók elbocsátását választotta.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Budapestnek annyi! Baloldali dugódíj: ha torlódásba kerülsz a fővárosban, akkor fizess!

Elszigetelődve: Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt + videó