in

Horvát elnök: a Krím soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától

Milanovic mélyen elítélte és erkölcstelennek nevezete, amit a Nyugat tesz az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

A Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától – mondta Zoran Milanovic horvát államfő hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján.

Milanovic világossá tette: továbbra is ellenzi, hogy halálos fegyvereket küldjenek Ukrajnába, mert az nem segíthet a háború befejezésében. Az államfő úgy vélte, hogy Oroszország Koszovó példájára fog hivatkozni, mert cinikus. „Ki annektálta Koszovót? A nemzetközi közösség és mi. Elvették Szerbiától. Ez nem is annexió, ez rablás, egy területrész kivonása Szerbiából” – fogalmazott az elnök, hozzátéve: nem Koszovó kérdéséről beszél, hanem a teljes koncepcióról, amely szerint egyesek azt hiszik, joguk van mindenhez, ha az megfelel nekik, de ha más teszi, akkor az bűncselekmény. Az államfő hangsúlyozta: „egyértelmű, hogy a Krím soha többé nem lesz Ukrajna” része, és Horvátországnak

a humanitárius segélyek küldésén, valamint az orosz agresszió elítélésén túl nem kellene részt vennie ebben a konfliktusban.

Milanovic mélyen elítélte és erkölcstelennek nevezete, amit a Nyugat tesz az ukrajnai háborúval kapcsolatban. „Mi a cél? Az orosz kormány megdöntése? A német tankok méginkább homogenizálják az oroszokat. Ez közelebb hozza őket a kínaiakhoz” – mondta Milanovic. „Humanitárius segítségnyújtás és az agresszió elítélése igen, de bármi másban való részvétel halálosan veszélyes” – szögezte le.

Szavai szerint „2014 óta figyeljük, hogy valaki provokálja Oroszországot, hogy kirobbantsa ezt a háborút. Kirobbant. Elmúlt egy év, és mi csak most beszélünk a tankokról. Minden német tankot oda küldünk, mert az orosz tankok kiégtek. De ezeknek is az lesz a sorsa” – fogalmazott Milanovic.

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Fontos! Megjött a hivatalos magyar válasz – A Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár visszautasította a dnyiprói polgármester vádjait – Videó

Kedvencünk az egyedül hadonászó Jakab és a Maki Zaj – Súlytalan és jelentéktelen senkik