in ,

Hoppon maradt a recskázós DK-s! Baranyi elutasítja, hogy a DK Ferencvároson keresztül nyomja vissza a közéletbe Gréczyt

Ferencváros nem tudja azt a politikai terhet elviselni, amit Gréczy Zsolt visszatérése jelentene a kerületet kihasználva

Ferencváros nem tudja azt a politikai terhet elviselni, amit Gréczy Zsolt visszatérése jelentene a kerületet kihasználva – üzente meg Baranyi Krisztina polgármester a Facebookon. Mint ismert, kiszivárgó információk szerint a DK és az MSZP az egykori szóvivőt jelölte a nemrégiben alakult ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába, aki tavaly decemberben mondott le parlamenti mandátumáról az intim fényképei miatt kitört botrányt követően.

Baranyi Krisztina videobejegyzéssel megtámogatott Facebook-posztban jelentette be, hogy nem támogatja Gréczy Zsolt jelölését a ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába. Baranyi – tőle szokatlanul – igen kesztyűs kézzel idézi fel a bukott DK-s szóvivő botrányát, aki Baranyi megfogalmazása szerint “lemondását azzal indokolta, hogy a nem sokkal korábban nyilvánosságra került intim fényképei miatt kitört botránnyal nem szeretné a pártját terhelni”. A polgármester sietve hozzáteszi, hogy természetesen Gréczy azóta “számos sajtópert nyert a jobboldali szennymédia képviselőivel szemben, amelyek azt állították, hogy a képekkel nőket zaklatott”. Ezek után azonban belemártja a mézes pengét Gréczy szívébe, amikor úgy fogalmaz:

nem szeretném elvitatni Gréczy Zsolt igazságát és nem tisztem megítélni politikai rehabilitációjának indokoltságát. Amennyiben a Dk úgy ítéli meg, hogy újra szükség van Gréczy Zsolt politikai munkájára, újra van helye a párt politikusai között, akkor a mellette való kiállást, visszatérését a magyar közéletbe annak a politikai közösségnek kell saját szervezetén, érdekkörein belül képviselnie, amelynek érdekeire hivatkozva meghozta azt a súlyos döntést, hogy visszavonul a politikától. Nem tartom szerencsésnek és nem tudom támogatni azonban, hogy Gréczy Zsolt, aki eddig semmilyen módon nem vett részt Ferencváros közéletében, itt térjen vissza.

Hogy pontosan értsük: Baranyi bár nem foglal állást sem Gréczy mellett, sem ellen – nem győzve hangsúlyozni, hogy a DK-s politikust megfeszítette a média, amiért meztelen fotók jelentek meg róla –, mindazonáltal azt a politikus sem szeretné, hogy a DK Ferencvárosban, egy felügyelőbizottságban parkoltassa botrányba keveredett politikusát, pláne úgy, hogy Gyurcsányék nyilvánosan nem vállalták még fel Gréczy visszatérését, de valami pozíciót azért neki is juttatnának végre.

Baranyi még kicsit magyarázkodik, hogy a kerületét folyamatosan támadja a “szélsőjobboldali” média, és a kerület már nem bírná el, hogy még Gréczy személye is újabb támadási felületet szolgáltasson. Végül úgy zárja Facebook-üzenetét:

 

a Dk-MSZP frakció jelöltjének elfogadása eddigi politikai pályámmal sem lenne könnyen összeegyeztethető.

Várjuk ki a végét. Mindenesetre az már látszik, hogy Gyurcsányék, ha pártszinten nem is merik, azért már készítik elő Gréczy visszatérését. Ha nem Ferencvárosban, hát máshol…

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Varga Judit: az Európai Bizottság jogállamisági jelentése téves

Na, végre! Csepelen betiltották az óvodákban a botrányos mesekönyvet!