in ,

Hoppá! Vitalij Klicsko is kihátrált Zelenszkij mögül?

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere nemrég a német Der Spiegelnek adott interjút.

 

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere nemrég a német Der Spiegelnek adott interjút. Érdekes képet mutat a Zelenszkij-adminisztráció működéséről és a hatalomgyakorlás módjáról az, amit Klicsko fontosnak tartott elmondani. A főváros polgármestere például sem telefonon, sem személyesen nem beszélt az ukrán elnökkel a háború kezdete óta, és nem mellesleg az egykori bokszoló diktatúra kialakulásától tart. A városvezető azt is elmondta: attól fél, hogy Ukrajna autoriter állammá válhat a jövőben.

Egy bizonyos ponton nem leszünk különbek Oroszországnál, ahol minden egyetlen személy kényétől és kedvétől függ. Jelenleg egyetlen független intézmény maradt, de az is nagy nyomás alatt áll: az önkormányzatiság

– fogalmazott Klicsko, aki egyben az ukrán Városszövetséget is vezeti. Klicsko nem spórolt az erős mondatokkal.

 

 

A háború első napjaiban az ország vezetés nélkül maradt, és őszintén szólva teljes volt a káosz

– jelentette ki. Megjegyezte, hogy ebben az időszakban kulcsfontosságú szerepe volt azoknak a polgármestereknek, akik segítettek egy-egy város megvédésében. Majd azt is szóvá tette, hogy azóta több választott polgármestert rendeleti úton távolított el a központi kormányzat, Csernyihiv polgármesterét például azért, mert „nem megfelelően használta” a szolgálati autóját. Az interjúból egy megdöbbentő részlet is kiderült: Vitalij Klicsko a háború kezdete óta egyetlen alkalommal sem beszélt személyesen vagy telefonon Volodimir Zelenszkij elnökkel, pedig a hivataluk alig pár száz méterre található egymástól az ukrán fővárosban.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

„2004. december 5-e a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja” – 19 éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Üzenet Kacsoh Dánielnek, a Mandiner főszerkesztő-helyettesének: ezt az „Ezt nem láttuk jönni!” magyartalan címeket esetleg be lehetne fejezni?