in ,

Hoppá! – Trump üzent a hordának: „A hadsereg már vár rátok”

indul a csetepaté

Érkeznek a bevándorlók Amerika felé: már a civilek is fegyvert ragadnak

 

A texasi határőrség figyelmeztette az állam földtulajdonosait, hogy a közép-amerikai bevándorlókból álló migránskaraván miatt nem kizárt, hogy a földjeiken megjelennek a fegyveres civilek, akik a határőrök munkáját segítik majd.

 

A határőrség a napokban adott ki egy figyelmeztetést, melyben arról tájékoztatják a déli állam földtulajdonosait, hogy a közeledő migránskonvoj miatt előfordulhat, hogy fegyveres civilek jelennek meg majd a területeiken.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, pihenőt tartott vasárnap a dél-mexikói Tapanatepecben az Egyesült Államok felé tartó több ezer bevándorlóból álló karaván. A hétvégén a közép-amerikai bevándorlók szavazással utasították el Enrique Pena Nieto mexikói elnök javaslatát, aki felajánlotta a migránskaravánnak, hogy Mexikó az illegális bevándorlóknak menedékjogot, segélyt vagy akár munkát is biztosít, amennyiben az ország déli részén maradnak, ám a menekültnek hazudott gazdasági bevándorlók úgy döntöttek, folytatják útjukat, Mexikótól csak áthaladási engedélyt kérnek, mivel az a céljuk, hogy eljussanak az Egyesült Államokba.

Fotó: AFP

A jelentés szerint a fegyvert ragadó civilek a Nemzeti Gárdát, valamint a határőrséget akarják segíteni, hogy közös erővel lépjenek fel a határ felé egyre gyorsabban közeledő illegális migránstömeg ellen. A Facebookon egyre több helyen terjed az a felhívás a texasi civilek körében, hogy akinek fegyvere van, az menjen a határ közelébe, segítse a határőrök munkáját és akadályozzák meg a döntően hondurasi és guatemalai bevándorlók tömegének érkezését.

Donald Trump amerikai elnök kedden jelentette be, hogy egy invázió tart az Egyesült Államok felé. 

A hadsereg már vár rátok”

– írta Trump.

Shannon McGauley, az egyik texasi önkéntesekből álló határőrcsoport vezetője elmondta, hogy már több tucat ember csatlakozott a csoporthoz, azonban úgy számol, hogy az elkövetkezendő napokban a létszámuk már száz fölé is emelkedhet.

A mexikói határ közelében a járőrözés lesz a feladatunk, illegális határátlépőkre vadászunk. Amint észrevesszük, hogy valaki illegálisan jutott be hazánkba, egyből értesítjük a hatóságokat”

– közölték.

McGauley csoportja és a hozzá hasonló tömörülések annyira népszerűek országszerte, hogy már a többi állam polgárai is támogatják őket, ha nem is személyesen, de felszereléssel és anyagi juttatásokkal.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Nem stadion! – Megújul a Szent János Kórház

Szijjártó helyretette a sivalkodó, alkesz Junckert