in

Hoppá! Új mérés: a Fidesz támogatottsága a plafont is kiütötte – Sírnak a libsik

Az aktív magyarok 52 százaléka szavazna most a Fideszre

Az aktív magyarok 52 százaléka szavazna most a Fideszre – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely azt mutatja, hogy az elmúlt csaknem két hónapban a Fidesz támogatottságának csökkenése megállt, a miniszterelnök elégedettségi indexe pedig mostanra elérte az 53 százalékos szintet.

 

 

A nyár végi hét százalékpontos gyengülése után októberre öt százalékponttal erősödött a kormánypárt – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. Mint írják, a baloldali ellenzék térfelén csak a Demokratikus Koalíció tudott erősödni, kilenc százalékpontra emelve támogatottságát, a Momentum népszerűsége ugyanakkor a bejutási küszöb alá került.
A Nézőpont Intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a nyár végén készített, szeptember elején publikált országos közvélemény-kutatásuk még a kormánypárt hét százalékpontos gyengülését, illetve a baloldal összesített támogatottságának csökkenését mutatta.

Az elmúlt csaknem két hónapban azonban a Fidesz támogatottságának csökkenése megállt, sőt a kormánypárt vissza tudta szerezni egykori szavazóinak jelentős részét.

Az október 17. és 19. között készült kutatás alapján a Fideszre az aktív magyaroknak ismét 52 százaléka adná voksát, amely az áprilisi választási eredményhez hasonló szintet jelent.

 

A kormánypártok növekedéséhez hozzájárult a miniszterelnök elégedettségi indexének javulása, amely mostanra elérte az 53 százalékos szintet. A népszerűségnövekedést magyarázza az is, hogy a nyár folyamán bejelentett rezsicsökkentés-módosítás csak kevesebb, mint a társadalom negyedét, 24 százalékát érintette jelentős mértékben, míg a magyarok 67 százalékának, azaz kétharmadának rezsiköltségei csak kis mértékben vagy egyáltalán nem változtak.

 

 

A kutatás alapján az elmúlt hetekben a kormányellenes oldalon csak a Demokratikus Koalíció tudott növekedni, a párt jelenleg kilenc százalékon áll. A „felhajtóerőt” vélhetőn az árnyékkormány megalakítása adja, illetve az, hogy a párt cselekvőképességet mutat. Míg korábban három másik párt is a bejutási küszöb feletti népszerűségű volt, mostanra a Mi Hazánk négy, a Momentum és az MKKP támogatottsága három százalékra csökkent.

A Jobbik, az MSZP és az LMP viszont már régóta küszöb alatti támogatottságú, a Párbeszédnek pedig gyakorlatilag nem létezik kimutatható választói közönsége. Új szereplő az ellenzéki pártok hosszú sorában Jakab Péter mozgalma, a Nép Pártján, amely októberben először érte el az egyszázalékos támogatottsági szintet. A Nézőpont Intézet mérése alapján továbbra is magas azok aránya, akikről kiderül kormánykritikusságuk, de a jelenlegi baloldali pártok közül nem tudnak választani. Ők alkotják a választók húsz százalékát, vagyis egyötödét.

 

(Kincses Krisztina, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Dollárbaloldal: ismét a NAV-hoz fordult Budai Gyula

Hivatalos: Vadon Jani a 18. kerület legnagyobb bunkója – Kigúnyoltak egy kolumbiai kisfiút Sebestyén Balázsék, vizsgálat indult ellenük