in , ,

HOPPÁ! – Trump szavai alapján Székelyföld is a magyaroké

Az amerikai elnök végre ki merte mondani, hogy azé a föld, aki beszéli az ott lakók nyelvét

Az amerikai elnök végre ki merte mondani, hogy azé a föld, aki beszéli az ott lakók nyelvét. Nemrég Krím vonatkozásban tett egy nagyon merész kijelentést, amely a határon túli magyarok autonómiatörekvéseinek az alapjául szolgálhat.

A G7-csúcstalálkozón az amerikai elnök Ukrajnáról azt mondta, hogy az a világ legkorruptabb országa, majd hozzátette, hogy

Krím orosz, mert ott mindenki oroszul beszél.”

Aki nem tudná, Krím Ukrajnához tartozott, de egy népszavazás után Oroszország visszacsatolta magához.

Ebből egyértelműen következik, hogy Székelyföld magyar, mert ott mindenki magyarul beszél, a felvidéki Csallóköz magyar, mert ott mindenki magyarul beszél, akárcsak a Vajdaság egy része, ahol a többség magyarul beszél.

Trump kijelentése mindenképp precedensértékű, hiszen ilyen magas rangú vezető eddig ennyire nyíltan még sohasem támogatta a kisebbségben élő nemzetek önrendelkezési jogát.

Ismeretes, hogy Koszovó fegyverrel vívta ki függetlenségét, az Amerikai Egyesült Államok hamar el is ismerte azt, míg például Szlovákia, Ukrajna, Románia, Spanyolország mind a mai napig nem tette ezt meg. A döntések mögött meghúzódó motiváció egyértelmű:

a Koszovót el nem ismerő országokban számottevő a kisebbségek aránya.

Míg Romániában Székelyföldön megközelítőleg 80 százalékos a magyarság aránya, addig a már említett Krímben 70 százalékra tehető az oroszok aránya.

Krím példájából érdemes tanulni, talán a nemzetközi közösség az őshonos kisebbségekkel is foglakozik majd a sok más minoritás mellett.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

HUHÚÚ, LESZ ITT SIVALKODÁS – Meghosszabbítják a felcsúti kisvasutat

AGYHALÁL – Golyóálló üvegfal védi ezentúl az Eiffel-tornyot