in ,

HOPPÁ – Tízezren tüntettek Brüsszelben a belga kormány bevándorláspolitikája ellen

Csaknem tízezren vonultak utcára vasárnap Brüsszelben, hogy tiltakozzanak a belga kormány szigorított migrációs politikája ellen

 

A felvonulók emberségesebb menekült- és bevándorláspolitikát követeltek, illetve azon törvénytervezet visszavonását, melynek értelmében a rendőrség házkutatást tarthatna az országban tartózkodó, papírok nélküli bevándorlókat elszállásoló lakosoknál. A szervezők szerint a jogszabály ellentétes az ország alapértékeivel.

Migránssimogatók akcióban

Fotó: AFP

A brüsszeli északi pályaudvar környékén nagy számban táboroznak olyan – főként szudáni – bevándorlók, akik nem nyújtanak be menedékkérelmet Belgiumban, azt várva, hogy továbbutazhassanak Nagy-Britanniába.

Januárban kétszer is tartottak hasonló demonstrációt a belga fővárosban, miután kitudódott, hogy hatósági akció készül a Maximilien parkban tartózkodó migránsokkal szemben, akiket „civilek” még a rendőrök kiérkezése előtt elszállásolták az otthonukban.

Már kezdettől fogva kapunk információkat rendőröktől az ellenőrzésekről és őrizetbe vételekről, ami azt mutatja, hogy még a rendőrség sorain belül is vannak, akik elégedetlenek amiatt, hogy ezen embertelen menekültpolitika eszközeként használják fel őket”

– mondta az egyik szervező az MTI beszámolója alapján.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Csehek rólunk: Orbán Viktor az első volt, aki mindannyiunkat figyelmeztetett

Azonnali lemondásra szólította fel Szijjártó az ENSZ emberi jogi főbiztosát