in , ,

Hoppá! – Spanyol lap: Orbán Viktor Trump egyik legbiztosabb szövetségesévé vált

Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump amerikai elnök egyik legbiztosabb szövetségesévé vált – írta az ABC

Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump amerikai elnök egyik legbiztosabb szövetségesévé vált írta az ABC című, jobboldali spanyol napilap hétfőn Mike Pompeo amerikai külügyminiszter budapesti látogatása kapcsán.

 

A lap úgy fogalmazott: nem véletlen, hogy Pompeo Magyarországon kezdi meg európai körútját, tekintve, hogy a magyar kormányfő Donald Trump egyik legbiztosabb szövetségesévé vált az Európai Unióban és a NATO-ban. David Alandete washingtoni tudósító megállapítása szerint az, hogy Orbán páriává vált Európában szélsőséges politikái, idegengyűlölő kijelentései és Oroszországhoz való közeledése miatt, nem befolyásolja az amerikai elnököt, aki Magyarországot szokta példaként hozni arra, hogy működnek azok a falak, amilyeneket ő is tervez a mexikói határra építeni.

A szerző hangsúlyozta, hogy az amerikai diplomácia hónapok óta ápolja a kapcsolatot Orbán Viktorral, és felidézte a magyar kormányfő Mike Pompeóval folytatott január végi telefonbeszélgetését, valamint azt, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az elmúlt egy évben kétszer is látogatást tett a Fehér Házban. A falak előnyben részesítése mellett Orbánnak és Trumpnak több egyéb közös pontja is van – írta David Alandete, aki szerint mindkét vezető többé-kevésbé nyilvánvaló csodálattal viseltetik Vlagyimir Putyin orosz elnök iránt, és mély ellenszenvvel Soros György milliárdos és filantróp felé.

Az ABC tudósítója beszédesnek véli, hogy Pompeo most három olyan NATO-tagországba – Magyarország mellett Szlovákiába és Lengyelországba – látogat el, amely a vasfüggöny leomlásáig a Szovjetunió ellenőrzése alá tartozott, és teszi ezt egy héttel azután, hogy az Egyesült Államok bejelentette: megkezdi a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló INF-egyezményből való kivonulás folyamatát.

Forrás: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hülyék 2019 – Szó szerint megszámolták az ellenzéki tüntetőket a Hősök terén – videó

Hihetetlen – Így utálja a magyarokat Gyurcsány – Videó