in ,

Hoppá! – Schiffer: Orbán pert nyerhetne az O1G-zőkkel szemben

Jogilag vitatható a Bayer Zsolt elleni bírósági ítélet, egy felülvizsgálati kérelem, vagy alkotmányjogi panasz után a döntés nem valószínű, hogy egyezne a mostani ítélet tartalmával

Jogilag vitatható a Bayer Zsolt elleni bírósági ítélet, egy felülvizsgálati kérelem, vagy alkotmányjogi panasz után a döntés nem valószínű, hogy egyezne a mostani ítélet tartalmával – nyilatkozta Figyelőnek kedden Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő. A fideszes elfogultsággal nem vádolható jogász szerint amennyiben Orbán Viktor beperelné az O1G-zőket, akkor a Bayert elmarasztaló határozat logikáját követve a bíróság csak a miniszterelnöknek adhatna igazat.

 

Bayer Zsolt feltételes módban írta le a véleményét Hadházy Ákosról és Szél Bernadettről, ami a vélemény kategóriájába tartozik, s a vélemény jogszerűségének megítélésnél a feltételes mód releváns körülmény – mondta a Figyelőnek Schiffer András. Az Alkotmánybíróság egyebekben kimondta, hogy a közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítást tekintve tágabb, mint más személyek esetében – tette hozzá az ügyvéd. A lap felvetésére, miszerint Bayer egy nyilvános fórumon az Orbán Viktor miniszterelnök minősítésére használt fordulatot vette át és alkalmazta a két ellenzéki politikusra, Schiffer azt mondta, szerinte ha Orbán perelne, nem születhetne más ítélet az ügyben.

Ismert, Hadházy Ákos személyiségi jogainak megsértése miatt perelte be a publicistát. Bayer egy nyilvános rendezvényen átfogalmazta az ellenzéki tüntetők Orbán Viktort és Áder Jánost minősítő transzparensét, és azt kérdezte Szél Bernadettől, vajon nekik hogy esne, ha ezt a feliratot látnák átvonulni a városon: „Hadházy g…, Szél Detti nyeli.” A bírósági döntés értelmében a perköltségen túl Bayernek tizenöt napja van arra, hogy háromszázezer forintot fizessen a független képviselőnek, akitől levélben kell bocsánatot kérnie, és a levelet blogján harminc napon át kell elérhetővé tennie. A közíró az Echo TV Bayer show vasárnap esti műsorában azt mondta, a bocsánatkérést megírta, de polgári engedetlenséget fog alkalmazni.

Az iratot letétbe helyezi egy közjegyzőnél, és addig nem hozza nyilvánosságra, ameddig az országgyűlési képviselő nem kár bocsánatot Orbán Viktor miniszterelnöktől, és nem határolódik el az O1G logótól, ami az ellenzéki politikusok és az őt táboruknak a közösségteremtő emblémájává vált. Bayer a háromszázezer forintos sérelmi díjat ötforintosokban tervezi megfizetni Hadházynak.

Forrás: Figyelő. Fotó: PS

(forrás:pestisracok.hu)

Agyhalál – Telefestették a „NER vétkeivel” az ügyészség előtti térkövet a momentumosok – És még büszkék is rá

Akkor mégsem vagyunk elszigetelve? – Orbán Viktor az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt