in

Hoppá! Rendőr felügyeli az elkülönített iráni állampolgárokat – Videó

A Hír Televízió élőben közvetítette az operatív törzs sajtótájékoztatóját a Miniszterelnöki Kabinetirodából.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy tovább nőtt a fertőzöttek száma szerte a világban, ugyanakkor Magyarországon továbbra is csak a korábban említett egyedi esetekről van tudomásuk.


A magyar állampolgárok érdekében a kormány lemondta a március 15-ei központi ünnepséget.

Ami a magyarországi fertőzötteket illeti, 4 iráni, 1 brit és 2 magyar fertőzöttről van tudomásuk Magyarországon.

Fontos megjegyezni, hogy világviszonylatban szinte 10 percenként változik a fertőzöttek pontos száma, a túlélési arány ugyanakkor jóval 50% felett van.

Több ország mellett Magyarország is bevezetett egyes repülőtéri ellenőrzéseken felüli repülőtéri korlátozásokat.

A Szent László Kórházat tovább igyekeznek bővíteni, ezen felül az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívást adott ki az egészségügyi dolgozóinak.

A védekezés állami hatáskör, minden esetben, ezt a külföldön tartózkodók vagy külföldre utazók is tartsák szem előtt. A magyar kormány igyekszik minden szükséges lépést megtenni. Az egységes tájékoztatás érdekében több zöldszám is hívható. Fokozottak továbbá a fogyasztóvédelmi rendelkezések is. A kereskedelmi szektorban pedig adottak a folyamatos ellátás feltételei.

Schanda Tamás miniszterhelyettest követően Menczer Tamás államtitkár is mondott néhány fontosabb információt. Elmondta például, hogy a legnagyobb biztonságért hoz intézkedéseket a kormány és az operatív törzs is, ennél fogva kiemelten fontos az együttműködés.

Pánikra továbbra sincs ok, már csak azért sincs, mert a pánik rossz tanácsadó, főleg ilyen helyzetben – hangzott el.

Jó tisztában lenni azzal is, hogy bármely országban karantént rendelhet el az adott ország, amivel a kint élő vagy kiutazó állampolgároknak számolniuk kell. Kiemelt fontosságú a konzuli regisztráció, melyet a konzulszolgalat.kormany.hu oldalon lehet megtenni.

Az olaszországi rendelkezésekről is megtudhattunk néhány információt a vesztegzár alá került közel 16 millió embert illetően.

Ami a magyarokat illeti, 7 magyar van külföldön karanténban, 4 országban és közülük egyiküknek lett pozitív a tesztje. Ő a 3 Japánban karanténba zárt személy egyike.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a tegnapi naphoz képesti változásokról adott tájékoztatást.

(hirtv.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Apáti Bence: Gyurcsány megeszi az MSZP-t és beolvasztja a Jobbikot

Alapjogokért Központ – Jó reggelt, Európa! Mégis meg kell védeni a határokat? – Videó