in ,

HOPPÁ! – Orbán Viktor ellentámadást indított

A Századvég Alapítvány vezető kutatója, Pócza István szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombaton „ellentámadásba ment át” a liberális nem-demokrácia említésével

A Századvég Alapítvány vezető kutatója, Pócza István szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombaton „ellentámadásba ment át” a liberális nem-demokrácia említésével, mert az elmúlt években folyamatosan támadták, hogy Magyarországon illiberális demokráciát épít.

Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn egyebek mellett azt mondta: a liberális demokrácia átfejlődött „liberális nem-demokráciává”. Liberalizmus van, demokrácia meg nincs – hangoztatta, hozzátéve, a demokrácia hiányát azzal lehet alátámasztani, hogy Nyugat-Európában általánossá vált a szólásszabadság korlátozása és a cenzúra.

Pócza István vasárnap az M1 aktuális csatornán közölte: Nyugat-Európában nem látják szívesen az illiberális demokrácia kifejezést; nem feltétlenül értették meg az eredeti tartalmát ennek az üzenetnek, ezért tette most egyértelművé a kormányfő.

Kifejtette: Nyugat-Európában sok esetben azt látni, hogy a liberalizmus eszméje „foglyul ejti” a demokráciát, a jogállamiságot és az egész politikai rendszert. Ezért sokszor a konzervatív, nem liberális erők is a liberális térfélre kerülnek. Példaként Angela Merkel német kancellárt említette, aki Pócza István szerint az elmúlt tíz évben folyamatosan ment át a jobboldalról a baloldalra, és jutott el oda, hogy sokan a liberális demokrácia védelmezőjének szerepét várják tőle.

(forrás:demokrata.hu)

ELKÉPESZTŐ MAGYAR SIKER! – Taroltak a magyar fiatalok, kilenc aranyérem a kajak-kenu világbajnokságon

NEM STADION! – Szijjártó: jövőre megkezdődik a Hungaroring fejlesztése