in , , ,

Hoppá! Orbán Viktor dönthet a NATO új főtitkáráról

Az Európai Unió két leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnöke közötti kapcsolat dönthet arról, ki lesz a NATO új főtitkára Jens Stoltenberg után – írja a szlovák Pravda.

 

Az Európai Unió két leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnöke közötti kapcsolat dönthet arról, ki lesz a NATO új főtitkára Jens Stoltenberg után – írja a szlovák Pravda.

A poszt legnagyobb esélyesének Mark Rutte tűnik, aki 13 év után visszavonul a holland politikától, őt a választáson nagy sikert arató Geert Wilders váltja a kormányalakítást követően. Csakhogy a lap felhívja arra is a figyelmet, hogy az új főtitkárnak a NATO összes tagállamának jóváhagyását meg kell szereznie,

ami Orbán Viktor esetében kérdéses, mert Rutte és a magyar miniszterelnök között többször is „szikrázott a levegő” – a The New York Times szerint a holland politikus volt Orbán Viktor legfőbb ellenzéke az Európai Unióban.

Rutte többek között azt mondta kollégájáról, örül, hogy „nem hasonlít arra az emberre”, máskor azzal vádolta Orbán Viktort, hogy szeret zűrzavart okozni. A magyar miniszterelnök ezzel szemben azt kérdezte a nyilvánosság előtt is, hogy Rutte vajon miért gyűlöli őt és a magyarokat.

A döntést júliusban, a washingtoni NATO-csúcson hozzák meg a tagállamok vezetői.

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Mert Kamu Geri ugye ezt is elcseszte – Jövő héten folytatódhat a tárgyalás a BKK-bérletek jövőjéről

Bognár Zsolt nekiment a hungarofób Hajdú Steve-nek – Íme a részletek