in

Hoppá! – Mégiscsak összefutott egymással Trump és Putyin

Mégis sor került egy rövid, „rögtönzött” találkozóra Donald Trump és Vlagyimir Putyin között

Mégis sor került egy rövid, „rögtönzött” találkozóra Donald Trump és Vlagyimir Putyin között a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcsértekezletének helyszínén. Részleteket sajnos nem tudunk.

Korábban az amerikai elnök megerősítette, hogy találkozni kíván a csúcsértekezlet „margóján” orosz hivatali kollégájával, majd lemondta a találkozót. Helyi idő szerint péntek este azonban mégis beszélt egymással röviden Trump és Putyin, a fotózás előtt váltottak egymással egy-két szót.

Amerikai és orosz tisztségviselők ugyanakkor kapcsolatba léptek egymással a csúcstalálkozó helyszínén. Jurij Usakov, az orosz elnök külügyi tanácsadója elmondta: találkozott John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval. Megállapodtak abban, hogy Oroszország és az Egyesült Államok kész a továbbiakban is tartani a kapcsolatot. Újságírói kérdésre azt is elmondta: az amerikaiak kezdeményezték a tanácskozásokat. Azt viszont a szóvivő nem tudta, mikor találkozik újra egymással Trump és Putyin.

Fotó: AFP

Pikáns témák Merkel, Putyin és Macron között

Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai helyzetről, a kercsi incidensről és az Azovi-tenger körüli ukrán-orosz vitáról folytatott megbeszélést Buenos Airesben. Steffen Seibert német kormányszóvivő közölte: a megbeszélést a munkareggeli során folytatták, a fő téma a Szíria és az Azovi-tenger körüli ukrán-orosz konfliktus volt. Peszkov ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a Merkel-Putyin megbeszélés meglehetősen hosszú és részletekbe menő volt.

Peszkov azt is elmondta, hogy az orosz elnök találkozott Emmanuel Macronnal is, aki Merkelhez hasonlóan sürgette a kercsi incidens nyomán letartóztatott és moszkvai börtönökbe szállított ukrán matrózok elengedését. Putyin leszögezte: a matrózok ügyében a bíróság az illetékes hatóság.

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

Salvini totál bevette Olaszországot

Az EU egy vicc – Miután először leszavazták, újra szavaznak a migránsvízumról – Addig szavaznak, amíg igen lesz az eredmény