in ,

Hoppá! – Le Pen pártja beáll Salvini mögé

Matteo Salvini jól ismeri a mi álláspontunkat. Egyetértünk. Természetesen ugyanazon politikai irányvonalak mentén folytatjuk a kampányt

Marine Le Pen, a jobboldali francia Nemzeti Tömörülés (korábbi nevén Nemzeti Front) elnöke csütörtökön bejelentette, hogy a jövő májusi európai parlamenti választáson ugyanazt a politikai irányvonalat kívánja követi, amelyet szövetségese, Matteo Salvini, az olasz Liga kormánypárt vezetője, belügyminiszter ajánl Európában a nemzetek demokratikus forradalmának érdekében.

Matteo Salvini jól ismeri a mi álláspontunkat. Egyetértünk. Természetesen ugyanazon politikai irányvonalak mentén folytatjuk a kampányt”

– mondta Marine Le Pen csütörtökön a Radio Classique nevű francia rádióadón, majd hozzátette, hogy szoros barátság fűzi őket össze és tiszteli azt, amit Salvini jelenleg tesz.

Mindazokkal, akik osztják a gondolatainkat Európában, megcsináljuk ezt az európai demokratikus forradalmat. Pártom szövetségesei Olaszországban és Ausztriában már kormányerőkké váltak. A célunk nem az, hogy eggyel vagy kettővel több európai képviselőnk legyen. A célunk az, hogy koalíciót tudjunk létrehozni az Európai Parlamentben, és megállítsuk az Európai Unió jelenlegi őrült menetét”

– fogalmazott a pártelnök, aki jelezte, pártja listáját nem ő fogja vezetni, de a kampányban részt vesz.

Marine Le Pen szerint szuverén, szabad nemzetek nélkül nem létezik Európa. Úgy látja, hogy Emmanuel Macron francia államfő nem Európát, hanem az Európai Uniót védi, amely szerinte olyan antidemokratikus struktúra, amelynek teljesen katasztrofálisak az eredményei társadalmi és gazdasági téren egyaránt.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Na, ugye – A magyar gazdaság gyorsabban nő az uniós átlagnál

Apáti Bence – Veiszer Alinda a helyére került