in ,

Hoppá! – Kásler: Ingyen juthat tankönyvekhez minden tanuló 2020-ra

2020-ra minden alap- és középfokú képzésben résztvevő, valamint az első szakképesítését megszerző tanuló ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez

2020-ra minden alap- és középfokú képzésben résztvevő, valamint az első szakképesítését megszerző tanuló ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez – közölte az emberi erőforrások minisztere csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

 

Kásler Miklós kiemelte: az állam ezzel 1,6 milliárd forinttal tehermentesíti a családok kasszáját. Amikor a program 2013-ban elindult, csak az első évfolyamosok kaptak ingyen tankönyvet, 2018-ban már egymillió volt az érintettek száma – ismertette a miniszter, hozzátéve: az állam akkor több, mint 12 milliárd forintot költött tankönyvtámogatásra. Hangsúlyozta: a támogatás célja a családok tehermentesítése, az esélyegyenlőség biztosítása, valamint hogy a kormány olyan minőségi tankönyvellátásban részesítse a diákokat, amely megfelel a XXI. század kihívásainak. Kásler Miklós kitért arra is: tavaly lejárt a legtöbb tankönyv megjelentetésének engedélye, ezért az állam átveszi a nemzetiségi oktatáshoz szükséges és a pedagógusok által magas színvonalúnak ítélt tankönyveket.

Ez a kormánynak 1,6 milliárd forintos kiadást jelent – tudatta. Kásler Miklós a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az egységes tananyaggal kapcsolatban azt mondta: ezzel nem szürkül el az oktatás, hanem egy olyan törzsanyag jön létre, amelyet mindenkinek illik és érdemes elsajátítania. Emellett a magyar oktatási rendszer széles palettán kínál mindenféle ismeretszerzési lehetőséget – tette hozzá.

(pestisracok.hu)

Ez védhetetlen – A jobbikos Varga-Damm Andrea közreműködésével tettek ki saját házából egy idős hölgyet

Orbán Viktor Lengyelországban: Felértékelődik a NATO szerepe, mert Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll