in ,

Hoppá! Karácsony már az egy gyermek után járó kedvezményeket is elvenné

A baloldal olyan adóemelési tervekkel állt elő, amely visszahozná a Gyurcsány-korszak sanyargató adópolitikáját.

Karácsony Gergely ellenzéki politikus legújabb ötlete alapján „gyakorlatilag” már az egy gyermek után járó adókedvezményt is elvenné a baloldal, ha hatalomra kerülne – mondta Palóc André, a Századvég munkatársa szerdán az M1 aktuális csatornán.

„A Gyurcsány-korszakot” is többkulcsos adórendszer, a folyamatos rezsi- és adóemelés jellemezte

A műsorban elhangzott, hogy a Századvég legfrissebb elemzése szerint „a Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc által fémjelzett baloldal” olyan adóemelési tervekkel állt elő, amelyek megakasztanák a polgári kormány elmúlt tizenegy évben megvalósított adócsökkentési és családtámogatási politikáját.

Palóc André felidézte: „a Gyurcsány-korszakot” is a többkulcsos adórendszer, a folyamatos rezsi- és adóemelés jellemezte.

Az elmúlt tizenegy évben a baloldal folyamatosan kritizálta a kormány adócsökkentési és családtámogatási politikáját

és annak sikerességét is megkérdőjelezte – tette hozzá.

A baloldal adópolitikája „minden adózót kedvezőtlenül érintene”

A Századvég munkatársa közölte: míg a szja-befizetések összege 2010-ben 1600 milliárd forint volt, mostanra ez már több mint 2700 milliárd forint. Bár kevesebb adót kell befizetni, a foglalkoztatás bővülése miatt ezt többen teszik – jelezte.

Palóc André kijelentette: „a baloldal által szorgalmazott többkulcsos adó bevezetése veszélybe sodorná a többi között a gazdaság fehérítését célzó törekvéseket, és minden adózót kedvezőtlenül érintene, mivel ha az állam kevesebb pénzt hagyna az embereknél, csökkenne a fogyasztás, ami munkahelyek megszűnéséhez vezetne”.

(MTI)

 

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Újabb brutális üzenetek a főpolgármesternek az autósoktól – Videó

Nem stadion – Elkészült a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpontot