in

Hoppá! Jelentős támogatottságot élvez a kormány adócsökkentési politikája

Miközben az elmúlt napokban Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány harmadik hulláma, a kormányzat hétlépcsős menetrend szerint kívánja újraindítani az ország gazdaságát.

Miközben az elmúlt napokban Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány harmadik hulláma, a kormányzat hétlépcsős menetrend szerint kívánja újraindítani az ország gazdaságát. A koncepció középpontjában a lakossági megszorítások helyett továbbra is a közterhek mérséklése áll. A Századvég felmérte a koronavírus-járvány hazai kezelésével, következményeivel, továbbá a gazdaság újraindításával kapcsolatos lakkossági attitűdöket.

 

Kijelenthető, hogy a magyarok reálisan ítélik meg a járványhelyzetet. A kutatás rámutat ugyanis, hogy a megkérdezettek többsége (51 százaléka) úgy látja, hogy Magyarországon a koronavírus-helyzet ugyanolyan illetve hasonlóan nehéz, mint más uniós tagállamokban, míg a 33 százalékuk jobbnak ítéli a hazai járványhelyzetet. Azoknak az aránya, akik szerint Magyarországon aggasztóbb állapotok alakultak ki, mint más uniós országokban, 12 százalékra tehető.

EZZEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN A VÁLASZADÓK 58 SZÁZALÉKA ELÉGEDETT AZZAL, AHOGY MAGYARORSZÁG KORMÁNYA A PANDÉMIA KÖVETKEZMÉNYEIT KEZELI, A 41 SZÁZALÉKUK AZONBAN ELÉGEDETLENSÉGÉT FEJEZTE KI A KORMÁNYZAT JÁRVÁNYKEZELŐ TELJESÍTMÉNYÉVEL KAPCSOLATBAN.

Érdekesség, hogy a megkérdezettek relatív többsége (46 százaléka) azzal kalkulál, hogy – a járvány ellenére – Magyarország gazdasági helyzete a következő egy-két évben javulni fog, míg a gazdaság visszaesését vizionálók aránya 28 százalékra tehető. A válaszadók 24 százaléka szerint a hazai gazdaság helyzete a közeljövőben nem fog változni.

 

 

 

Már nemcsak ez emberek egészségét, hanem a gazdasági eredményeket is veszélyezteti a járvány

Régóta ismert, hogy a koronavírus-térhódítása nem pusztán egészségügyi, hanem gazdasági kockázatokat is rejt magában. A felmérés rávilágít arra, hogy a megkérdezettek többsége (55 százaléka) úgy gondolja, hogy a járvány Magyarországon inkább a gazdaságot, a munkahelyeket, a magyarok megélhetését veszélyezteti, ugyanakkor a 40 százalékuk inkább az emberek egészségét látja veszélyben forogni a koronavírus terjedése miatt.

 

Krízishelyzetben kulcskérdés, hogy a regnáló kormányok megszorításokkal vagy a gazdaság élénkítésével, a közterhek mérséklésével igyekeznek-e úrrá lenni a jelentkező gazdasági nehézségeken. Magyarország a koronavírus hazai megjelenése óta következetesen követi az adócsökkentés politikáját, melytől a nemzeti kormány a következő egy-két évben sem kíván eltérni.

FONTOS MEGJEGYEZNI, HOGY A MAGYAR KORMÁNY ADÓCSÖKKENTÉSI TÖREKVÉSEI TALÁLKOZNAK A LAKOSSÁG ELVÁRÁSAIVAL.

A kutatás szerint a válaszadók 62 százaléka egyetért azzal, hogy a kormányzat az elkövetkezendő időszakban is folytassa az adók mérséklését célzó politikáját, ezzel szemben az 5 százalékuk a közterhek emelését szorgalmazza. Azoknak az aránya, akik szerint 2021-22-ben a kormánynak nem kellene változtatnia az adóterheken, 27 százalékra tehető.

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Pilhál Tamás 10 javaslata a műkönnyeket hullajtó Dobrev Klárának

Utálják őket, mint a sz*rt – A magyarok nem tudják eldönteni, hogy Ferit, vagy a markotányos Ferinét utálják jobban – Ők vezetik a listát