in ,

Hoppá! – Ismét kiállt a Brexit mellett Sir Michael Caine

Az ismert színész nem először szólalt meg a témában

Az emberek azt mondják, jaj, szegény leszel, ez leszel, az leszel. Én azt mondom, inkább leszek szegény, de meggyőződéseihez hű ember, minthogy gazdaggá tegyen valami, amit nem ismerek, azáltal, hogy működtetem”

– mondta Sir Michael Caine egy rádióműsorban a Brexit kapcsán.

A színész hozzátette, továbbra is támogatja a Brexitet, akkor is, ha esetlegesen negatív hatással lenne az Egyesült Királyság gazdaságára.

Caine egy 1972-es fényképen, amely budapesti látogatásán készült

Fotó: Magyar Távirati Iroda Rt.

Brexit-pártisága közismert a szigetországban, tavaly áprilisban például így érvelt az Egyesült Királyság EU-ból történő kilépése mellett:

Inkább leszek szegény úr, mintsem gazdag szolga. A Brexit nem a bevándorlókról és a rasszizmusról szól, hanem a szabadságról.”

Sir Michael Caine kétszer kapott Oscar-díjat, olyan nagy sikerű filmekben szerepelt, mint a Hasfelmetsző Jack, a Hannah és nővérei, vagy éppen a Sas leszállt. Művészeti életpályájának elismeréseként II. Erzsébet 2000-ben lovaggá ütötte.

Azonban nem mindenki osztja a kiváló színész véleményét: a vélt vagy valós gazdasági és egyéb várható következmények miatt százezres tüntetés volt ma Londonban. A kezdeményezés, mely semmibe veszi a brit választók többségének akaratát, Soros Györgyhöz köthető.

(forrás: Horváth Tamás, 888.hu)

Egyre több nyugat-európai menekül Budapestre a migránsok elől

Demeter Márta szopóágon – Kósa Lajos nemzetbiztonsági felülvizsgálatot kezdeményez