in ,

Hoppá! Hosszú Katinka lesz a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés reklámarca

Szombattól folytatódott a Székely Nemzeti Tanács által tavaly kezdeményezett aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelméért.

Szombattól folytatódott a Székely Nemzeti Tanács által tavaly kezdeményezett aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelméért. A cél egymillió aláírás összegyűjtése volt legalább hét uniós tagállamból idén májusig. Az egymillió aláírást sikerült elérni, de csak három országban sikerült összeszedni a kellő számú aláírást, de a koronavírus-járványra való tekintettel az unió engedélyezte a határidő meghosszabbítását fél évvel – írta a Mandiner a M1 híradójára hivatkozva.

Az online felületek ismét működnek, de papíralapú íveken is folyik a támogatások gyűjtése. Jelenleg egymillió kilencezer aláírásnál jár a petíció, de a jelenlegi kampány fő célja, hogy a területi kritérium is teljesüljön. Ehhez elengedhetetlen az európai nemzeti közösségek mozgósítása. Akik ugyanolyan vagy hozzánk hasonló helyzetben vannak nemzeti kisebbségekként, ők is őshonos nemzeti kisebbségekként érdekeltek abban, hogy ezt az aláírást sikerre vihessük. Erre kérünk és biztatunk mindenkit, hogy minden nyugat-európai kapcsolatát mozgassa meg, hogy sikerre vigyük ezt az ügyet – nyilatkozta Brassai Hunor, a MINTA ifjúsági szervezet elnöke. A cél érdekében ezúttal angol nyelvű kampány is indult, amelynek a reklámarca a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka. A petícióval szeretnék kiharcolni, hogy azok a régiók, ahol sajátos nyelvű és kultúrájú őshonos kisebbségek élnek, váljanak az Európai Unió jogalanyaivá, és saját jogon kaphassanak fejlesztési forrásokat. A kezdeményezés a nemzetiregiok.eu és az irdala.hu oldalon is elérhető.

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Üzenet a Balatonon bohóckodó MSZP-nek: takarodjatok, még a környékről is! Tőletek kell megmenteni a Balatont!

Mindenki figyeljen Ferencz Orsolyára! Civil Kör – Ideje még jobban kihozni a fényre a globális hálózatot – Videó