in

HOPPÁ! – Gyorsreagálású határvédelmi egységet hoz létre az osztrák belügy

Különleges, gyorsreagálású határvédelmi egység létrehozását jelentette be az új osztrák belügyminiszter, megakadályozandó a három évvel ezelőttihez hasonló migránsáradat bejutását az országba.

Herbert Kickl a Tiroler Tageszeitung című napilapban pénteken megjelent interjúban azt mondta, hogy olyan, a rendőrség állományához tartozó egységről van szó, amely rövid időn, ha kell, órákon belül ellenőrzése alá tudja vonni vagy akár lezárni azt a határátkelőt, amelyen migránsok tömege próbál átkelni törvénytelenül. Kickl azt mondta, hogy Ausztriának jelenleg jól működő, hatékony határmegfigyelő rendszere van,

de nem engedhető meg a 2015-ös események megismétlődése.”

Fotó: AFP

Az MTI szerint ezért adott utasítást arra, hogy hozzák létre az új határvédelmi egységet, amely rövid időn belül képes helyreállítani a szabályos határátkelést, és azonosítani azokat a személyeket, akik be akarnak jutni illegálisan Ausztria területére.

A tárcavezető szerint meg kell védeni az Európai Unió és a tagállamok határait, segítséget kell nyújtani azoknak az országoknak, ahonnan a migránsok érkeznek, minél kevesebb menekültet kell befogadni, és csak azoknak kell segítséget nyújtani, akik ténylegesen nagyon rászorulnak.

Fotó: AFP

Ausztriába csak az osztrák feltételek és kritériumok alapján szabad beengedni őket, ezzel együtt pedig fel kell gyorsítani a hazatelepítés folyamatát”

– tette hozzá.

Mint ismert, a 2015-ös migránsválság idején több százezer migráns kelt át az osztrák határokon, hogy eljusson Németországba vagy más uniós tagországokba. Abban az évben az osztrák hatóságokhoz rekordszámú menedékkérelem érkezett. Azóta Ausztria az Orbán Viktor által kitaposott útra térve belátta tévedését, megerősítette határainak védelmét és a határ menti térségek, közutak és vasútvonalak ellenőrzését, és ebben a hadsereg is szerepet kapott.

 

(forrás:Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Jó hír! – Csökken a csok-ügyintézéssel kapcsolatos bürokrácia

HOPPÁ! – A hadsereg bevetését fontolgatja a no-go zónák miatt a svéd kormányfő