in , ,

Hoppá! Francia portál méltatta Novák Katalint

A portál szerint ezt a hírt aligha fogadják általános lelkesedéssel a feminista értelmiségi körökben, ugyanis számukra a „konzervatív nő” fogalma eleve egy oximoron

Először lehet női államfője Magyarországnak Novák Katalin személyében – írta a francia Boulevard Voltaire a családokért felelős tárca nélküli miniszter jelöléséről. A portál szerint ezt a hírt aligha fogadják általános lelkesedéssel a feminista értelmiségi körökben, ugyanis számukra a „konzervatív nő” fogalma eleve egy oximoron.

Szerintük Novák a miniszteri tisztségében is „komplexusok nélkül, mosollyal az arcán” állt ki a hagyományos család, a házasság, a gyermekvállalás és az anyaság mellett.

Novák Katalin jelölése a portál szerint Orbán Viktor kormányfő részéről több marketingfogásnál,

mivel egyrészt elismerése egy olyan nő politikai bátorságának, aki tehetségével és elkötelezettségével védett olyan intézkedéseket, amelyeknek nemzetközi téren szinte csak az ellenkezőjét lehetett látni. Szerintük Novák a francia politikában alighanem az úgymond felvilágosult, radikális feministák üldözésének célpontja lenne, hazánkban azonban köztársasági elnöknek jelölték.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Az ellenzék volt a leghülyébb 2021-ben – Itt a videó róluk

Nem stadion – Már megint a magyarok! Eurostat: Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a kutatás-fejlesztésben dolgozók száma 2010 óta