in

Hoppá! Felmérés: Fico az esélyes a szlovákiai választásokon

A jelenlegi választói szándékok alapján a pozsonyi parlament legerősebb ellenzéki pártja, a Robert Fico vezette Irány (Smer–SD) nyerné a Szlovákiában szeptemberben tartandó előrehozott parlamenti választásokat a Markíza kereskedelmi televízió megrendelésére készült friss felmérés szerint.

A felmérés eredményei szerint a baloldali Irány a szavazatok 18 százalékával megnyerné a választásokat – számolt be a Mandiner.

A Focus felmérésének eredményei egybevágnak az elmúlt hónapokban nyilvánosságra hozott legtöbb közvélemény-kutatás eredményével, amelyekben a többszörös volt miniszterelnök, Robert Fico pártja rendszerint a legnagyobb támogatottságúnak mutatkozott. A második legnagyobb támogatottságot az Irányból korábban kilépett volt miniszterelnök, Peter Pellegrini pártjának, a szociáldemokrata Hangnak (Hlas–SD) mérte a Focus: rájuk a közvélemény-kutatásban részt vevők 17,4 százaléka voksolna. A harmadik helyen, 12,5 százalékos támogatottsággal Zuzana Čaputová államfő korábbi pártja, a legutóbbi parlamenti választáson a törvényhozáson kívül maradt, liberális Progresszív Szlovákia (PS) végzett a felmérésben. A közvélemény-kutatás eredményei szerint a leendő pozsonyi parlamentbe összesen nyolc párt jutna be.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Agyhalál: Olaf Scholz kancellár a saját német választóit szidalmazta és kiabált velük – Videó

Megint volt ám tüncimünci – Csak egyetlen fotót mutatunk meg az eseményről