in ,

Hoppá! Élesen kritizálta az olajembargót az Osztrák Szabadságpárt

Az Európai Unió újabb komoly közös adósságot tervez az emberekre erőltetni egy szuverenitási alap létrehozásával

Az Európai Unió újabb komoly közös adósságot tervez az emberekre erőltetni egy szuverenitási alap létrehozásával – figyelmeztetett Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti politikusa. Párttársa is éles kritikát fogalmazott meg az uniós szankciós politikáról, így az olajembargóról is, amelynek következményeként szerinte a jövő év a gazdasági katasztrófa éve lesz – ismertette a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

 

– Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egyre nagyobb közös adósságba akarja taszítani az uniót. Ezt végre meg kell állítani – jelentette ki Harald Vilimsky. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti politikusa felidézte, hogy Ursula von der Leyen ismét egy úgynevezett „szuverenitási alap” létrehozására szólított fel, ami mellesleg eredetileg Emmanuel Macron francia elnök ötlete volt. A jobboldali politikus szerint most az Európai Bizottság vezetője „úgy adja el ezt a protekcionista kormányzati kiadási programot, mint az unió válaszát az amerikai inflációcsökkentő törvényre”.

Átveri az unió a polgárokat

– Európa polgárait átverik. Az Európai Unió nem vállalhat közös adósságot. A tabut a 800 milliárd eurós koronavírus-járvány utáni újjáépítési alappal törték meg, de elmagyarázták, hogy ez a világjárvány miatt egyszeri kivétel volt. Azóta folyamatosan újabb és újabb indoklások érkeznek a további közös uniós adósságok ügyében – mutatott rá Harald Vilimsky, aki szerint az uniós bürokrácia központi hatalmat akar kierőszakolni a tagok felett.

 

 

 

– Brüsszel nyilvánvalóan mindenáron egyre mélyebbre akarja taszítani az EU-t és tagállamait a közös adósságba. Ennek célja a központosítás fokozása, és az, hogy a tagállamoknak egyre kevesebb mozgástere maradjon. A valóságban a cél nem a problémák megoldása, hanem Brüsszel központi elosztógépszerepének megerősítése, amely gazdaságpolitikai befolyással bír a tagállamokra. Az uniós bürokrácia valójában arról szól, hogy a központi hatalom végre közös adósságkompetenciát kapjon – jelentette ki a képviselő.

Szerinte egyértelmű, hogy azok az uniós országok erőltetik ezt, amelyek a költségvetési fegyelem hiánya miatt nem tudják ellenőrizni az adósságukat, és azt akarják, hogy más államok fizessenek érte.

– A szuverenitási alap például egy franciaországi ötlet, amellyel a francia kormányzati kiadások egy részét uniós szintre kívánják kiszervezni – mondta Vilimsky.

Kárt okoz az olajembargó

Párttársa, Erwin Angerer is élesen bírálta az Európai Unió politikáját, az FPÖ gazdasági szakpolitikusa a hétfőn életbe lépett olajembargó és az orosz olaj maximált ára miatt fogalmazott meg komoly kritikát. Úgy vélte, hogy a jövő év a gazdasági katasztrófa éve lesz köszönhetően az uniós politikának, amelyhez aktívan asszisztál az osztrák szövetségi kormány is.

 

– Kormányunk az engedelmességben ismét elfelejti, hogy nem az EU-t, hanem a lakosságot kellene szolgálnia, és mindent meg kellene tennie, hogy az osztrákok kárát elhárítsa. Ehelyett ismét az olajembargó élére álltak. A szenvedő fél ismét a lakosság, a gazdaság, a társadalombiztosítás és a nehezen megszerzett, szerény jólét lesz Ausztriában – jelentette ki a jobboldali politikus.

Oroszország egyébként jelezte, hogy azoknak az országoknak nem szállít nyersanyagot, amelyek támogatják az árplafont. Ezzel kapcsolatban Erwin Angerer kiemelte, hogy „Oroszországnak ez a reakciója még mélyebbre fogja taszítani a világgazdaságot, így hazánkat is. Az eddigi szankciókhoz hasonlóan az EU úgy véli, hogy ezzel az intézkedéssel valóban térdre kényszerítheti Oroszországot. Ugyanakkor amilyen sikertelenek voltak a korábbi szankciók, ez az olajembargó sem fogja elérni a kívánt hatást. Ezzel szemben mindez negatív hatással lesz a gazdaságunkra és a népességünkre. Ez az olajembargó az árak további emelkedését fogja okozni, így nemcsak az olaj lesz drágább, hanem az egész élet”.

 

A magyar intézkedéseket követnék

Az FPÖ – ahogy korábban már többször – most is arra szólította fel a kormányt, hogy kérje ki a lakosság véleményét a szankciós politikával kapcsolatban, és annak megfelelően cselekedjen – éppen úgy, ahogy a magyar kormány teszi. Az FPÖ a magyar kormány intézkedéseit tekinti követendő példának.

– A magyar kormányfőt mindig kritizálják, de hozzá hasonlóan az embereket is meg kellene kérdezni, miszerint akarják-e, hogy a hátukon cipeljék ezt a gazdaságot és munkahelyeket tönkretevő szankciós politikát – követelte Angerer.

 

 

(magyarnemzet.hu)

  

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Meghalt a 2006-os rendőrterror egyik áldozata – Nagy Lászlóra emlékezik Pilhál Tamás: megvakították, majd kiröhögték

Ezeknek elment az eszük: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben