in ,

Hoppá! – Egymillió forintot kap havonta Sneider Tonyó Jobbik-elnök felesége – a Jobbiktól

Sneider Tamás felesége havi egymillió forintot markolt fel

Egymillió forintot kap havonta Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége – a Jobbiktól

 

Sneider Tamás felesége havi egymillió forintot markolt fel, Vona Gábor a miniszterelnökre akart hasonlítani, Gulyás Balázs, magát függetlennek tartó „filmszakember” Vona tanácsadója volt – ezek derültek ki a Jobbik korábbi alelnökének legfrissebb, mai Facebook-posztjából. A megtámadott Volner csúcsra járatta a pártból kilépők és maradók közötti háborút, és a Jobbik vezetőiről újabb kínos információk nyilvánosságra hozatalát helyezte kilátásba.

 

 

 

Korábban hírt adtunk róla, hogy minden eddiginél jobban eldurvult a viszony a Jobbik vezetése és Volner János, a párt volt alelnöke között. A legújabb üzenetváltás oda vezethető vissza, hogy szerda este a Jobbik-közeli újságíró, Gulyás Balázs az ATV élő adásában olvasta fel Volner magánlevelét, amit Sneider Tamás pártelnöknek és Gyöngyösi Márton elnökhelyettesnek címzett. A politikus nem tartotta kellemtelennek, amit a levélben kért a pártvezetőktől, csütörtöki Facebook-bejegyzésében részletesen megindokolta, miért gondolja így. Írásának legérdekesebb mozzanata talán az volt, amikor személyre szabott kérdéseket tett fel Sneider Tamásnak. Válasz nem érkezett, ezért Volner saját maga válaszolta meg kérdéseit.

Gulyás Balázs, „független filmes szakember” korábban Vona Gábor tanácsadója volt

A politikus a „hét legbénább leleplezésének” minősítette Gulyás akcióját, ami szerinte átlépte a sajtóetikai határokat. „Éppen ezért minden bizonnyal alkalmazni fogja őt a Jobbik pénzéből finanszírozott Alfahír” – szúrt oda a Jobbik-közeli, azonban magát függetlenként reklámozó médiamunkásnak Volner. „Ha ezek után ciki, maximum beszámláz majd helyette valaki más, ahogyan Sneider Tamás felesége helyett is Kummerer Ákos ügyvéd úr számlázgat mostanában” – folytatta, hasonlóan ironikus stílusban. Kiemelte, hogy

Gulyás Balázs szerepe azért is különös, mert korábban Vona Gábor tanácsadója volt.

A publicista párt iránti elkötelezettségére utal, hogy október 23-án felszólalt a párt ünnepi rendezvényen, az Ellenállás Napján, valamint rendszeresen szerepel a párttévében, legutóbb Hont Andrással szidta Volnert elementáris erővel. Mivel Vona embere kifogásolta, hogy magánlevelében jogász barátnőjének nettó 230 ezer forintos fizetést kért, magának meg egy Skoda Octaviát igényelt, ezért viszonyításképpen példákat hozott fel.

Volner kitálal Sneider feleségének fizetéséről: ez már háború

„Tamás, nem ismersz véletlenül egy olyan jogász hölgyet, aki a Jobbiknál az elmúlt évek során négy különböző kifizetőhely részére mindösszesen közel 1 millió forint/hó megbízási díjat számlázott?” – tette fel tegnapelőtti Facebook-posztjában „az egymillió forintos kérdést”. Válasz azonban két napig nem érkezett, Volnert ez nem zavarta különösebben, saját maga válaszolta meg a kérdését.

Sneider Tamás feleségének Vona Gábor jóvoltából havi egymillió forint ütötte a markát. Volt, hogy egyetlen helyen is megkeresett ennyit a párt négy különböző kifizetőhelye közül.

Azokra a Szilágyi György jobbikos képviselő által felhozott „vádakra” is reagált, miszerint ezt nem kifogásolta jobbikos korszakában. Volner elmondása szerint az egyik elnökségi ülésen, amikor

kiderült az ügy, Toroczkaival majdnem hanyatt estek.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, valamint Volner János, a Jobbik volt alelnöke, és Toroczkai László, a párt másik korábbi alelnöke között szent volt a béke. Most már nagyon nem így van
Forrás: Facebook 

Kifejtette, korábban csak azért nem tudtak róla, mert „több kifizetőhelyre volt eldugva Sneider feleségének havi milliója”. „Ha egy 2010 óta a Jobbiknál foglalkoztatott jogász nettó 230 ezer forintos bérköltsége a Jobbik vezetői szerint luxusjuttatás, akkor a havi 1 millió vajon micsoda?” – tette fel az újabb kérdést a most már a Mi Hazánk Mozgalomban politizáló Volner, aki egy pillanatig sem állt le.

De nem csak a jogászok keresnek ilyen jól, vegyük például Sneider Tamás mai napig a Jobbiknál foglalkoztatott barátnőjét, Kilián Alexandrát, a párt országgyűlési képviselőjelöltjét. – folytatta ott, ahol korábban abbahagyta, és menetrendszerűen érkeztek a kérdések.

  • „Nála vajon rendben vannak a havi több mint 1 milliós szerződések?”
  • „Miben volt ennyire profi Alexandra, ha szabad érdeklődnöm?”
  • „Micsoda szemforgató, álkeresztény szélhámosság ez?!” – szúrt oda Sneidernek, aki a „keresztény alapokon nyugvó adópolitika” nevében követelte az egymillió forintnál magasabb bérek kőkemény megadóztatását.

Vona Gábor Orbán Viktorhoz akart hasonlítani

Mivel az autója kapcsán is támadás érte, ezért Volner ismertette a Jobbik politikusainak autózási szokásait, pontosabban azt, hogy milyen kocsit használnak.

  • A 22 fős parlamenti frakció 11 bérelt autóval jár, az elnökség tagjai közül Gyöngyösi Márton, Farkas Gergely, Hegedűs Lórántné 8 éve a frakció által bérelt autókat használják.
  • Az általa használt Octavia volt a legolcsóbb, hiszen neki az autókat leszóló kollégáktól eltérően frakcióvezetőként a használt, olcsón bérelt autó is megfelelt.
  • Sneider Tamásnak és Vona Gábornak Superbjük volt, ami mellé sofőr is járt.
  • Vona havi 400 ezer forintért fekete Volkswagen tárgyalóbuszt bérelt, hogy „hasonlítson Orbán Viktorra”. A volt pártelnök emellett a bérelt limuzint is használta.

„Vérlázító az a karaktergyilkos hazugságkampány, amit ellenem folytatnak” – adott felháborodásának hangot Volner, aki előrevetítette, hogy közel sincs a történetnek vége, nem fog „illedelmesen csendben maradni”. Nagyon úgy néz ki, lesz folytatás, a Jobbikról és vezetőiről további kellemetlen információk kerülhetnek napvilágra.

(Bordács Bálint, origol.hu)

Durva – Betörtek és elfoglaltak egy irodát a migránsok Athénban, mert késtek a név nélküli bankkártyák

Nem stadion! – Már tervezik a hatsávos M1-es pályát