in ,

Hoppá! Csaknem 25 milliót kereshetett Karácsony jogtalanul – Ki fogja ezt visszafizetni? – Videó

Csaknem bruttó 25 millió forintot tehetett zsebre jogosulatlanul Karácsony Gergely

 

Csaknem bruttó 25 millió forintot tehetett zsebre jogosulatlanul Karácsony Gergely, hiszen – mint azt megtudtuk – a jelenlegi főpolgármester tíz év alatt ennyi pénzt kapott a Corvinus Egyetemtől, ahol megfelelő képesítés nélkül oktatott.

Bőségesen megtérült a politikai szolgálat Karácsony Gergelynek, a főpolgármester ugyanis a balliberális kormányoktól a családi cégének juttatott megrendeléseken kívül a Corvinus Egyetemen is oktathatott tíz éven át, megfelelő képesítés nélkül. A birtokunkba került kinevezési okiratok alapján egyetemi oktatói pályafutása alatt összesen közel 25 millió forintot keresett Karácsony Gergely.

Miután az Oktatási Hivatal vizsgálata megállapította, hogy sem a tanársegédi, sem az adjunktusi kinevezése nem felelt meg az egyetem belső szabályzatának, illetve a törvényi előírásoknak, egyértelműen kijelenthető, hogy ezt a 25 millió forintot jogtalanul vette fel Karácsony.

Az összeg kapcsán a Mediaworks Hírcentruma tegnap Hatvanban újra megpróbált szóra bírni Karácsonyt, akinek a kamuvideós Korózs Lajos sem tudott segíteni.

 

Íme a videó:

https://videa.hu/videok/hircentrum/hirek-politika/karacsony-gergely-hatvanban-korozs-lajos-adjunktus-corvinus-csendorpertu-TETxJrsUGNcPkw2K?start=99.015044

Amint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, és később az OH is megerősítette, a hivatal 2004. január elsejétől ellenőrizte a Budapesti Corvinus Egyetemen harminckét oktatójának jogviszonyát, akik közül csak Karácsony Gergely nem teljesítette a foglalkoztatásához szükséges feltételeket.

A tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, mert nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele. Az adjunktusi kinevezése is szabálytalannak bizonyult, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt.

A szabályzat szerint a kinevezési feltételek között rögzíteni kellett volna, hogy Karácsony három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg; később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A főpolgármester – aki egyben az előválasztási színjáték egyik miniszterelnök-jelöltje is – az újságírói kérdéseket folyamatosan elhárította és a Corvimus Egyetemre próbálta hárítani a felelősséget. Szerinte ha bármilyen jogszerűtlenség történt, azt nem ő, hanem a felsőoktatási intézmény követte el. Arra is hivatkozott, hogy egyetemi alkalmazásakor tőle senki nem követelt meg olyan feltételeket és a szerződésében sem rögzítettek olyan előírásokat, amelyekről az Oktatási Hivatal vizsgálati jelentésében hiányosságként szó esik.

Később a Mediaworks Hírcentrum riporterének kérdésre valótlant állított a fizetéséről is.

Karácsony azt mondta: nagyjából százezer forintot keresett havonta egyetemi oktaóként. Most ez a kérdés is tisztázódott, a kinevezési okiratokon egyértelműen szerepelnek az adott időszakra vonatkozó illetmény összegek.

 

 

 

 

Karácsony 2004 márciusában kezdett tanársegédként dolgozni a Corvinuson, havi 144 ezer forintos fizetésért. A következő év januárjától 154 ezer nyolcszáz forintra emelték az illetményét, majd még 2005 szeptemberétől 161 ezer nyolcszáz forintra módosult Karácsony bére. Közvetlenül a 2006-os választások előtt még gyorsan emelte a Gyurcsány-kormány az oktatói fizetéseket, bár a mértéket nem lehet nagyvonalúnak nevezni, mindenesetre pár ezer forinttal így is több lett Karácsony illetménye.

 

Összesen tehát majdnem 25 millió forintot keresett Karácsony Gergely a Corvinus Egyetemen úgy, hogy hiányoztak az oktatói munkavégzéséhez szükséges alapvető feltételek: a megfelelő nyelvismeretet igazoló okmány, illetve a doktorjelölti jogviszony megkezdése.

A 2000-es évek nagy részében Karácsony már elkötelezett, bizalmi emberként dolgozott az MSZP–SZDSZ-kormánynak is. Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején, a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs politikai államtitkárságával 2004. január elsejétől szerződésben állt Karácsony cége, a Social Report Bt., amely politikai tanácsadásért havi 350 ezer forint plusz áfa díjazást kapott. Aztán az évek során a cég összességében mintegy 25 millió forintos megbízásban részesült a Gyurcsány-kormánytól, egészen a 2009-es miniszterelnök-váltásig, amikor Bajnai Gordon ült be a bársonyszékbe.

(KIS FERENC (MWH), magyarnemzet.hu)
Add tovább!

Akko’ most nem a gonoszcsúnya Zorbán volt? Belső szabotázs is okozhatta az előválasztási rendszer leállását az MSZP gülüszemű elnöke szerint

Zacher Gábor: a koronavírusos betegek 95 százaléka oltatlan