in ,

Hoppá! Büntetőfeljelentést tettek Szaniszló Sándor ellen a kínai vakcinák visszaküldése miatt

Egy magánember feljelentette Szaniszló Sándor DK-s polgármestert a XVIII. kerületi rendőrségen a vakcinabotrány miatt – értesült az Origo magától a feljelentőtől.

A XVIII. kerületi rendőrkapitányságon hivatalosan ismeretlen tettes ellen tette meg a feljelentést a kerületben lakó olvasónk, a Btk.165. paragrafusa alapján. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ebben az ügyben hivatalos személyként Szaniszló Sándor jöhet csak szóba, a feljelentő meg is nevezi őt. 

A feljelentés szerint:

 

65. § (1) Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz

Az országos sajtóban és médiában megjelent információk szerint Szaniszló Sándor mint a XVIII. kerület polgármestere, foglalkozás körében elkövetett módon a Btk.165. paragrafusában leírtak szerint minősülő cselekményt követhetett el azzal, hogy saját hatáskörben rendelkezett – olvasható a feljelentésben. A rendelkezésre álló adatok szerint Szaniszló Sándor rendelkezése szerint a járványhelyzet leküzdésére a kerület lakosainak szánt és kiszállított COVID-19 elleni vakcinát részben vagy egészben visszautasította, és visszaszállítására adott utasítást.

Kérem, hogy a Tisztelt Hatóság vizsgálata terjedjen ki arra, hogy amennyiben a nevezett cselekmény valóban elkövetésre került, úgy az elkövető ezzel megvalósította e a Btk. 305. paragrafusában leírtakat:

 

„305. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) hivatali kötelességét megszegi,

b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy

c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,”

 

A feljelentő visszaigazolást is kapott arról, hogy a rendőrkapitányság megkapta a levelét.

(origo.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Bravó! Kamu Geri és a főnöke (Feri) rögtön bevédte az oltásellenes Szaniszlót!

Bayer Zsolt szerint Vágó István és Hadházy is egy gátlástalan, kártékony gazember