in ,

HOPPÁ – Bősz Anett becsicskult! – Bősz Anett kilépett a Párbeszéd-frakcióból, így az akár meg is szűnhet

Az elmúlt napokban vált tulajdonképpen ismertté szélesebb körökben

Az elmúlt napokban vált tulajdonképpen ismertté szélesebb körökben Bősz Anett, a mikroszkóppal is alig mérhető Liberálisok képviselője, amikor az “anyuka” megszólítással kapcsolatos hisztiturnéjába belevágott.

Most azt Indexen megjelent vallomásából azt is megtudtuk, a következő botrányt párton belül fogja robbantani, ugyanis kilép a Párbeszéd-frakcióból, amivel párhuzamosan  maga a frakció is megszűnhet, valamint súlyos millióktól esik el a párt. Tóth Bertalan MSZP frakcióvezető kijelentette, ha Bősz Anett kilép a frakcióból, mondjon le parlamenti mandátumáról is.

Bősz Anettről eddig azon kívül, hogy nem csípi az “anya” kifejezést, biciklivel jár dolgozni, és amióta megválasztották parlamenti képviselőnek, igyekszik az Országház minden szegmenséből szelfit készíteni magáról, nem sokat tudtunk. Most mindezt megkoronázva, saját párttársaival sikerült kitolnia azzal, hogy kilép a Párbeszéd-frakcióból, amely egyenes következménye a frakció megszűnése lesz. A képviselőnő fő indoklása szerint, a szocialista pártszövetség kutyába se vette a liberális értékeket és magát a pártot.

Ugyanis a választásokon csak három, eredetileg a Párbeszédben dolgozó politikus jutott mandátumhoz, így önállóan nem alakíthattak volna frakciót. Az ötfős frakció az MSZP-Párbeszéd listáján helyet kapó, liberális Bősz Anettel és a Párbeszéd padsoraiba átülő, MSZP-s Burány Sándorral jött össze. Így külön MSZP- és Párbeszéd-frakció is alakulhatott, amelyek frakciószövetségben akartak együtt dolgozni az új parlamentben. Ezzel a lépéssel a két frakció évi 135 millió forint plusz forráshoz is jutott.

A Liberálisok képviselőjével azonban legalább fél évre, amíg nem alakíthatnak új frakciót, függetlenné válik Szabó Tímea, Burány Sándor, Tordai Bence és Karácsony Gergely. Ezzel együtt elvesztik szavazati jogukat a Házbizottságban, a frakcióban helyet foglaló képviselők illetményét újra meg kell állapítani, az összes bizottsági helyet újra kell osztani, valamint többek között elesnek az évi 135 millió forintos támogatástól is, amely az önálló frakcióalakításért jár. 

Mindezt az állandóan sértett Bősz Anett azzal magyarázta, hogy “az MSZP és a Párbeszéd úgy viselkedik, mintha ez egy kétpárti szövetség lenne”, valamint az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség együttműködéséről szóló tárgyalásokon úgy látta, “sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére”.

MSZP: BŐSZ ANETT MONDJON LE PARLAMENTI MANDÁTUMÁRÓL IS

Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője a mai napon tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, Bősz Anett a frakcióból való kilépésével a megszerzett mandátumáról is le kell mondjon. Szabó Tímea értelmezhetetlennek ítélte a liberális képviselőnő indoklását, valamint kijelentette, szerinte Fodor Gábor irányítja hátulról a szálakat, akit csakis a pénz mozgat.

Forrás: Index, Facebook, PS; Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS
(Ambrus Petra, pestisracok.hu)

Miért ne csapjunk földhöz ötödikes kisfiúkat?

Hadházyék nagy sz*rban – Nyomozás indult a família ellen