in , , ,

Hoppá! Bekérette a svéd nagykövetet a külügy!

Bekérette Svédország budapesti nagykövetét Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára – tudatta a KKM pénteken az MTI-vel

Az államtitkár hangsúlyozta: hazugnak tartják a svéd miniszterelnök szerdai Magyarországot bíráló kijelentéseit.

A svéd miniszterelnök alaptalan vádaskodásait a leghatározottabban visszautasítjuk„

– áll a KKM közleményében.

A svéd kormány bevándorláspárti, azért bírálnak minket, mert nemet mondtunk a migrációra. Ez minden konfliktus alapja”

– tették hozzá.

A sorozatos támadásokat elfogadhatatlannak nevezték felidézve: a közelmúltban a bevándorláspárti svéd szociális miniszter nácizmussal vádolta a magyar kormányt a családtámogatási program miatt. A KKM szerint ebbe a sorba illik a svéd miniszterelnök bírálata.

Magyarország jövőjéről a magyar emberek döntenek, és nem a svéd kormány„

– szögezték le, kiemelve: a magyar emberek kétharmados többséggel választották meg tavaly áprilisban az Orbán-kormányt, ezt még a svéd miniszterelnöknek is tiszteletben kell tartania.

Mint írták: a svéd miniszterelnök szerdán a parlamentben azt mondta: az EU többek között kereskedelmet és szabad mozgást foglal magában, ami nagyon jó, de az unió valójában demokratikus államok közössége is. Ezek olyan országok, amelyek tisztelik az emberi jogokat, a szólásszabadságot, a jogállamisági elveket, a szabad médiát, a szabad kutatást, és ezek az értékek most néhány tagállamban veszélyben vannak – Lengyelországban, Romániában, Magyarországon. A politika megzabolázza a médiát és egyetem(ek)et kényszerít bezárásra. Most egy szélsőjobboldali hullám van, és a jobboldali szélsőséges pártok a saját céljaikra kívánják használni az EU-t, ezektől az államoktól inspirálva.

(Pörge Béla, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Halász János megnevezte azokat az ellenzéki képviselőket, akik falaztak Czeglédy Csabának

Felemelő – Így zengett a székely himnusz Orbán Viktor látogatásán – Videó