in ,

HOPPÁ! – Az emberek szigorítanák a Stop Soros törvénycsomagot

Január 18-án indult és továbbra is tart a Stop Soros törvénycsomag társadalmi egyeztetése..

Január 18-án indult és továbbra is tart a Stop Soros törvénycsomag társadalmi egyeztetése, az elmúlt két hétben több mint négyszáz javaslat érkezett be, az eddigi vélemények többsége támogató, vannak közöttük, amelyek szigorításokat szorgalmaznak.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt a Stop Soros törvényjavaslatról

Elmondta, hogy érkezett olyan észrevétel, hogy a törvényjavaslatban szereplő 25 százalékosnál magasabb – akár annak többszörösét kitevő – illetéket kelljen fizetniük a migrációt segítő szervezeteknek, továbbá felmerült a Büntető törvénykönyv szigorítása is, akárcsak az, hogy az ilyen csoportok csak magyar pénzintézetnél vezethessenek számlát, illetve – amerikai mintára – idegen ügynökségként tartsák nyilván őket.

A beérkezett vélemények összegezve a kormány elé kerülnek majd, így alakul ki a végleges javaslat, amely februárban kerül az Országgyűlés elé”

— mondta.

A törvénycsomag céljaként említette az államtitkár, hogy az emberek elsöprő véleményét törvénybe foglalja, érvényesítse, és további lépéseket tegyen a migráció megállítására.

A tervezett jogszabály részeként az érintett szervezeteknek nyilvántartásba kell vetetniük magukat és részletes beszámolót kell közölniük pénzügyi támogatásaikról és tevékenységeikről is”

— tette hozzá.

A szervezeteknek külön illetéket kell majd fizetniük a külföldről érkezett, migrációt segítő támogatások után, továbbá a csomag bevezetné az idegenrendészeti távoltartás intézményét is azokkal szemben, akik szervezik vagy finanszírozzák a migrációt – sorolta az államtitkár.

Megemlítette, hogy a korábban Szél Bernadettet foglalkoztató Menedék Migránsokat Segítő Egyesület a törvénycsomag visszavonását javasolta, de ezt nem áll szándékában megtenni a kormánynak, amely továbbra is várja az emberek véleményét a témában.

Magyarország mindig olyan ország lesz, ahová illegális bevándorlókat nem lehet beengedni és nem lehet befogadni, amíg ez a kormány a helyén van, a déli határainkon a kerítés állni fog. Ez nem jelenti azt, hogy nemzetközi kötelezettségeinek a kormány vagy Magyarország ne tenne eleget”

— fogalmazott egy kérdésre válaszolva Tuzson Bence.
(Pörge Béla, 888.hu)

Gajdics Ottó a libsikről: Nagyinterjú

Megint nem stadion – Megkezdődött a munka a Néprajzi Múzeum látványos épületén