in

Hoppá! – Az amerikai közvélemény-kutatók szerint Trump népszerűsége folyamatosan növekszik

A legtöbb közvélemény-kutató intézet szerint az amerikai elnök népszerűsége az elmúlt idők lépéseinek következtében megállíthatatlanul emelkedik

A RealClearPolitics nevű portál összevetette a 15 legfontosabb amerikai intézet felméréseit, melyekből kiderült, hogy Donald Trump elnök elfogadottsága lassan, de folyamatosan erősödik.

A Pew március 7. és március 14. közötti időszakban végzett mérése szerint 42 százalékos volt az elnök népszerűsége, ugyanezt az arányt mérte a New York-i Marist főiskola közvélemény-kutatója.

Az NBC televízió által készíttetett felmérés ugyanezen időszakban 43 százalékos népszerűséget mutatott ki. A március 18. és március 21. közötti napokban pár százalékponttal ugyan, de tovább emelkedett az elnök elfogadottsága.

Fotó: AFP

Bár a Gallup csak 39 százalékot mért, a CNN és az RRSS közös felmérése 43 százalékot mutatott. Ennél még kedvezőbbet mért az Ipsos, mely egy százalékkal többet adott. A Fox televízió 45, a Rasmussen pedig 46 százalékot adott az amerikai elnöknek.

Kellyann Conway, a Fehér Ház egyik tanácsadója a Fox televíziónak adott interjújában a lassú emelkedést azzal magyarázta, hogy a sajtó egy része folyamatosan agresszívan jelzi előre, hogy Trump elnök bármelyik döntése nyomán valami tragikus dolog történik majd, de ez soha nem következik be.

Az emberek nem bíznak a sajtóban, ezért nem az elemzőkre, hanem a saját tapasztalataikra hallgatnak”

– mondta Conway.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Rekordmértékben növekszik a magyar gazdaság – Felsült a neoliberális közgazdászelit

Nógrádi: a svédek kezdenek felébredni