in ,

HOPPÁ! – Amerikai diplomata állt ki a bebörtönzött Tommy Robinson mellett

Sam Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős nagykövete élesen bírálta a brit kormányt, amiért nem áll pártatlanul Tommy Robinson ügyéhez.

Sam Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős nagykövete élesen bírálta a brit kormányt, amiért nem áll pártatlanul Tommy Robinson ügyéhez.

 

Egyre nagyobb nemzetközi visszhangja van annak, hogy Nagy-Britanniában bebörtönözték a jobboldali Tommy Robinsont, aki az elmúlt években mindig arra akarta felhívni sokszor provokatív akcióival a figyelmet, milyen negatív hatásai vannak az illegális bevándorlásnak és az iszlamizációnak.

Legutóbb Sam Brownback, Donald Trump személyes vallásszabadsági nagykövete azt mondta, hogy Nagy-Britanniának több szimpátiát kellene mutatnia az angol védelmi liga korábbi vezetőjével szemben.

Fotó: AFP

A nyilatkozat időzítése sem véletlen, az amerikai elnök jelenleg Londonban tartózkodik, ahol tárgyalásokat folytat Theresa May miniszterelnökkel és találkozott II. Erzsébet királynővel is.

Brownback Washingtonban korábban figyelmeztette Kim Darroch Nagy-Britannia amerikai nagykövetet is, hogy a Trump-adminisztráció kész nyilvánosan kritizálni Londont azért, ahogy bánik Robinsonnal és ügyével.

Ahogyan arról korábban részletesen beszámoltunk, a Stephen Yaxley-Lennon néven született Robinsont május végén 13 hónap börtönre ítélték, amiért tudósítani akart muzulmán erőszakoló bandák tárgyalásáról. A bevándorlásellenes aktivistát Londonba tartóztatták le és ítélték el uszítás és a köznyugalom megzavarása vétsége miatt.

Fotó: AFP

Gyorsított eljárásban még aznap 13 hónap börtönre ítélték, amiért interjúkat készített, és a Facebook-oldalán tudósított egy muzulmán nemi erőszaktevő banda peréről. A bíróság épülete előtt interjúkérdéseket tett fel a bandatagoknak.

A brit fővárosban ezekben a percekben is tart egy Robinson melletti szimpátiatüntetés, melyen több ezren jelentek meg brit zászlókat lobogtatva.

 

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Hiába erőltetik, a magyarok számára nem lesz irányadó az ENSZ migrációs csomagja

NEMZETKÖZI BALHÉ LETT BELŐLE – Ezrek tüntettek Londonban Tommy Robinson kiszabadításáért