in ,

Hoppá! A Pesti Hírlap tulajdonosa beszólt Kamu Gerinek! Nem is akárhogy!

Fura dolgok történnek…

Milkovics Pál szerint teljesíthetetlenek a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat elvárásai.

Csak a szokásos: a baloldal hatalomra került, majd egyből át is értelmezte a sajtószabadság fogalmát.

888 is beszámolt róla, hogy október elején Karácsony Gergelyék azzal a csodálatos ötlettel álltak elő: milyen XXI. századi lenne, ha Budapesten csak akkor lehetne közterületen ingyenes lapot terjeszteni, ha az adott sajtótermék tulajdonosa az egyes lapszámokban legalább négy oldalt ingyenesen biztosítana a főváros számára, amelyeken utóbbi a saját maga által meghatározott „közérdekű” anyagokat közölhet.

A rendelet szerint az újság nem szólhat bele, hogy milyen tartalom kerül az adott oldalakra.

Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa a Médiapiacnak elmondta, hogy az új rendelet teljesen ellehetetlenítené az újságot, ráadásul

a főváros vezetése is ellentmondásosan nyilatkozott a módosításról, hiszen míg arról is lehetett hallani, hogy minden terjesztőre egységesen vonatkoznának a rendeletben foglaltak, Karácsony a hvg.hu-nak adott interjúban már arról beszélt, hogy a laptulajdonosokkal külön-külön kötnének megállapodást.

Milkovics szerint még az újság főszerkesztője sem szólhat bele, hogy mi jelenik meg a kisajátított négy oldalon.

Elképzelhetetlen, hogy bárhol Európában hasonló igényeket támasszanak például a több nagyvárosban is megjelenő Metro újsággal kapcsolatban. A Pesti Hírlap 12 oldalából 4 elvétele 33 százalékos tartalomveszteséget jelentene, a lap 16 oldalra bővítése pedig olyan áremelkedést jelentene, amit napi megjelenés mellett nem tudnánk kigazdálkodni”

– fogalmazott.

Az is érdekes, hogy Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke úgy vélte, „nem kötelező” közterületen lapot terjeszteni, és szerinte semmi gond nincs azzal, ha a terület fenntartója jogosult arra, hogy a sajtótermékek bizonyos felületeit a saját tartalmai számára biztosítsa.

Milkovics viszont kiemelte:

bízik benne, hogy a piac, illetve az olvasók dönthetik majd el, hogy érdemes-e egy lapnak megjelennie, nem pedig az önkormányzat vagy egy szakmai szervezet.
(888.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Mi folyik itt? Agyhalál – Varju László rablógyilkosnak (!) nevezte Orbán Viktort

Gajdics Ottó vezércikkben rántotta le a leplet Donáth Annáról : “Te Ancsa…”