in

HOPPÁ! – A nemzeti banké lesz a Postapalota

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözik be a Buda Palotába

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözik be a Buda Palotába – közölte a jegybank. A szervezet jelenleg még a Krisztina körúton bérelt irodahelyiségekben végzi tevékenységét.

A főváros egyik legnagyobb közlekedési csomópontjában, a Széll Kálmán téren álló Buda Palota az 1920-as években épült a Magyar Királyi Posta irodaházaként. A 18,5 ezer négyzetméter alapterületű, hosszú évek óta üresen álló egykori irodaház állaga folyamatosan romlott, így csúfította a városképet Buda legfrekventáltabb részén.

A Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. 2016-ban vásárolta meg az épületet 22,3 millió euró értékben. Az alapítványok értékteremtő tevékenységük eredményeként az ingatlan megvásárlását követően megkezdték annak korszerű felújítását.

Hasonlóan a Várkert Kioszk és az Óvárosháza felújításához, a Pallas Athéné Alapítványok a Buda Palota esetében is a történelmi épület teljes rekonstrukcióját tűzték ki célul, amelyre az értékesítés lezárásáig 22,1 millió eurót költenek.

A jegybanknak 45,3 millió euróért kerül a tulajdonába az emelt szintű­ szerkezetkész állapotú épület. A beruházásoknak köszönhetően hamarosan a főváros legszínvonalasabb műemlék jellegű irodaháza nyílik meg, amelynek egyes terei többféle funkcióban a nagyközönség számára is látogathatók lesznek.

(forrás:magyaridok.hu)

AJAJJ! – A német baloldal szerint az a jó, ha a németek integrálódnak a bevándorlók kulturális szokásaihoz

Ő parancsolgat nekünk?