in , ,

Hoppá! – A NATO a magyarokkal van – A NATO Magyarországgal szolidáris az ukrán oktatási törvény kérdésében

A NATO szolidáris Magyarországgal

A NATO szolidáris Magyarországgal, amely ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajnának alkalmaznia kell a Velencei Bizottságnak az oktatási törvény nyelvi rendelkezéseire vonatkozó ajánlásait – közölte budapesti látogatása során Rose Gottemoeller, a NATO főtitkárhelyettese, akit a korrespondent.net nevű hírportál idézett a katonai szervezet sajtószolgálata nyomán.

 

A szövetségesek Magyarországgal szolidárisan járnak el Ukrajna oktatási törvényét illetően. A Brüsszeli Nyilatkozatban és Ukrajna éves programjának értékelésében a Szövetség valamennyi tagja felkéri Ukrajnát, hogy teljes mértékben hajtsa végre a Velencei Bizottság ajánlásait – közölte Rose Gottemoeller (képünkön).

A korrespondent.net emlékeztetett, hogy Magyarország blokkolja az Ukrajna–NATO Bizottság üléseit az Ukrajnában élő magyarok jogainak megsértése miatt az oktatási törvény rendelkezésével, amely kimondja, hogy az oktatási folyamat nyelve a tanintézményekben az államnyelv. Gottemoeller kiemelte, hogy az Ukrajna–NATO Bizottság ülése központi része Ukrajna szuverenitása és területi épsége támogatásának a részünkről, valamint hatékony eszköz, hogy megbizonyosodjunk róla, kormánya megmarad a reformok útján. Rose Gottemoeller köszönetet mondott Magyarországnak Ukrajna támogatásáért annak konfliktusában Oroszországgal, különösen a fordított gázszállításokért, a humanitárius segélyért és a sebesült katonák gyógykezeléséért.

Forrás: korrespondent.net/Kárpátalja. Fotó: Flickr

 

(forrás:pestisracok.hu)

Nem stadion – Elindultak a hídépítési munkák az M85-ösön

Ez sem stadion – Mesebeli kastély felújítása kezdődött meg Szabadkígyóson