in ,

Hoppá! A Jad Vasem kutatója elítélte László Imre (DK) kijelentéseit!

„Teljesen helytelen dicsérni vagy felmagasztalni” Adolf Hitler tetteit

„Teljesen helytelen dicsérni vagy felmagasztalni” Adolf Hitler tetteit, jelentette ki a Jad Vasem Intézet vezető történésze a V4NA nemzetközi hírügynökségnek. A történész arra reagált, hogy nemrégiben László Imre gyurcsányista polgármester azt mondta: Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin az év személyiségének választotta.

 

„Hitlert a holokausztban betöltött felelőssége, valamint az óriási emberi veszteséggel és pusztítással járó második világháború kirobbantása miatt teljesen helytelen dicsérni vagy felmagasztalni”, válaszolta Robert Rozett, a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet – Holokauszt Emlékközpont vezető történésze a V4NA kérdésére.

 

 

Budapest 11. kerületének baloldali polgármestere,

László Imre júniusban egy önkormányzati ülésen kifejtette: Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin az év személyiségének választotta.

A Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció politikusa szerint, akinek pártja képviselettel rendelkezik az Európai Parlamentben is, a náci diktátor Németországért tett cselekedetei „elvitathatatlanok”.

Az amerikai Time magazin 1938-ban Hitlert választotta az év személyiségének, ami azóta számos vitának adott alapot. Robert Rozett erre reagálva a V4NA-nak kifejtette:

Nem hiszem, hogy ezt az emberiség javára szolgáló tettei elismeréseként kapta volna.

Hozzátette: 1938-ban írták alá a müncheni egyezményt, amely lehetővé tette Hitler számára, hogy két hullámban (1938-ban és 1939-ben) megszállja Csehszlovákiát. „Abban az időben ez a megállapodás látszólag segített elkerülni a fenyegető háborút. Ez a háború kitörése előtt történt, még mielőtt a holokauszt a maga teljességében megjelent” – fejtette ki a történész a V4NA-nak.

 

 

Hitler nevéhez már több rémtett kötődött, mire a Time 1938-ban az év személyiségének választotta.

Két hónappal azután, hogy 1933 januárjában kinevezték kancellárrá, megnyittatta az első koncentrációs tábort a németországi Dachauban. A náci párt elit alakulata, az SS itt tartotta fogva, éheztette és kínozta a náci ideológiával egyet nem értőket és a német zsidókat. A hosszú kések éjszakáján, 1934 júniusában Hitler kegyetlen módon leszámolt legfőbb politikai ellenfeleivel és kritikusaival. A náci titkosrendőrség megtámadta és likvidálta az SA vezéralakjait, köztük Hitler addigi szövetségesét, Ernst Röhmöt, ezzel a diktátor biztosította teljhatalmát. A háború előkészületeinek részeként náci agitátorok 1937 végétől provokációkba kezdtek Nyugat-Csehszlovákiában, hogy az ott élő németek félelmére hivatkozva Hitler később Németországhoz csatolhassa a Szudéta-vidéket.

Robert Rozett a V4NA-nak megjegyezte, hogy

1939-ben a szovjet kommunista diktátor, Joszif Sztálin volt az év embere a Time szerint.

Hangsúlyozta:

személy szerint azt szeretném, hogy a címet a jövőben olyan embereknek adják, akik hozzájárultak a világ fejlődéséhez.

(V4NA, 888.hu)

Oszd meg másokkal is!

Egy nagy kutyagumit ér az összefogás! Felfüggesztették Göd hitvány momentumos polgármesterét

Gajdics Ottó vezércikkben kapja szét a Momentumot – Öröm volt olvasni