in

HOPPÁ! – A Fidesz meghaladta a kétharmados támogatottságot! Az ellenzék konkrétan a béka segge alatt

Most van jó helyen az ellenzék

Politológus: Válságban az ellenzék, a Fidesz meghaladta a kétharmados támogatottságot is

Tovább nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága az elmúlt négy hónapban, az ellenzéki pártok mindegyike nagyon komoly válságban van – mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Ha most vasárnap lenne országgyűlési választás, a kormánypártok még a kétharmados eredményüknél is jobb eredményt érnének el.

Deák Dániel azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-KDNP négy közvélemény-kutató intézet méréseinek átlaga alapján az előző havihoz hasonlóan 53 százalékot érne el egy most vasárnap tartandó választáson, azt mondta, általában azt látni, hogy a választáson győztes párt tudja növelni a népszerűségét, azonban ez a növekedés nem magyarázható csupán ezzel. Szerinte a növekedés oka, hogy a “választók már előretekintenek”, kevesebb mint 10 hónap múlva lesz az európai parlamenti választás, amelynek

jelen pillanatban nagyon komoly tétje van, hiszen amit április 8-án Magyarországon meg tudtak üzenni a választók, azt most európai szinten is ki tudják mondani.

A politológus szerint a pártok kínálata alapján azt látni, hogy jelenleg kizárólag a Fidesz-KDNP tud válaszokat adni azokra a kihívásokra, amelyek Európát érik. Az ellenzéki pártokról szólva azt mondta, szinte mindegyik vezetési válsággal küzd. Szerinte a legnagyobb bajban a Jobbik van, a párt elvesztette a vezetőjét, és az elmúlt időszakban a párt élére másod-, harmadvonalbeli politikusok kerültek. Deák Dániel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kijelentette, ha most vasárnap lenne országgyűlési választás, a kormánypártok még a kétharmados eredményüknél is jobb eredményt érnének el. Közölte azt is, a Jobbik több mint 5 százalékpontot veszített a támogatottságából az elmúlt négy hónapban.

Forrás/fotó: MTI;  

(forrás:pestisracok.hu)

Egy elhallgatott hír – Minden ágazatban nőttek a bérek, legnagyobb mértékben az egészségügyben

Bencsik Gábornak (Sajtóklub) elment az esze