in , ,

Hoppá!!! A bajor miniszterelnök nekiment Brüsszelnek, és megvédte Orbán Viktor! Seehofer: Magyarországgal szemben vissza kellene vennünk a gőgösségből

Horst Seehofer szerint Orbán Viktor teljes mértékben a jogállamiság pártján áll.

Horst Seehofer azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktort meghívták a tanácskozásra, kérdésre válaszolva tájékoztatóján kiemelte:

vissza kellene vennünk a gőgösségből, amikor más országokat és politikusokat értékelünk.”

Fotó: AFP

A gőgösség helyett demokratikus irányultságú, egészséges partnerség kialakítására kell törekedni az Európai Unióban, és Helmut Kohl néhai kancellár iránymutatását követve nemcsak a nagyobb tagállamokkal, hanem Közép- és Kelet-Európa országaival is a lehető legjobb kapcsolatokat kell kialakítani. Ez Bajorország és a CSU érdeke – mondta Horst Seehofer.

A bajor miniszterelnök kitért arra is, hogy mindig be kell tartani a demokratikus és jogállami játékszabályokat, ugyanakkor

azt tanácsolja az Európai Uniónak, hogy a gőgösség, tudálékosság és atyáskodás helyett a párbeszédre törekedjék, ha úgy gondolja, hogy valamely tagállamban sérülnek a jogállamiság elvei.

A magyarországi jogállamiságra vonatkozó kérdésre hangsúlyozta, hogy nem feladata kioktatni a magyarokat.

Orbán Viktor demokratikusan megválasztott kormányfő, egyszer még abszolút többséget is szerzett, és nincs kétségem afelől, hogy jogállami elvek talaján áll”

— mondta Horst Seehofer.

A CSU, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetőinek vasárnap kezdődő előzetes koalíciós egyeztetéséről elmondta, bízik abban, hogy sikerül megállapodni a 2013-ban kezdett közös kormányzás folytatásáról.

Hangsúlyozta, hogy a CSU továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Németország évente legfeljebb 200 ezer embert fogadjon be a menekültügyi rendszer keretében.

Csak a korlátozással lehet egyensúlyba hozni a humanitás és a társadalmi integráció elvét”

— mondta Horst Seehofer.

A CDU/CSU pártszövetség az SPD-vel folytatandó egyeztetésen nagy hangsúlyt helyez a szociális kérdésekkel kapcsolatos témákra is, így a nyugdíjrendszer, az egészségügyi, az időskori ellátás és a lakbérek ügyére.

A CSU-s Bundestag-képviselők vezetője, Alexander Dobrindt kiemelte:

csak egy olyan SPD-vel képzelhető el a közös kormányzás folytatása, amely nem a régi szocialista lózungokat szajkózza.”

Alexander Dobrindt csütörtökön a Die Welt című lapban egy vendégkommentárban hangsúlyozta, hogy konzervatív fordulatra van szükség Németországban. Mint írta, az 1968-as baloldali mozgalmak után 50 évvel az elitek baloldali forradalmát a polgárok konzervatív forradalmának kell követnie.
(Pörge Béla, 888.hu)

Putnokon sem épült stadion – Tanuszoda viszont igen!

Lengyel – magyar barátság – Magyarország kiáll Lengyelország mellett, és persze megint beszóltunk Brüsszelnek. Joggal.