in , ,

Hivatalos: Magyarországon fizetik a legkevesebbet a gázért az emberek Európában

A Fidesz alelnöke emellett felidézte, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt háromszorosára drágult a gáz.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően Magyarországon fizetik a legkevesebbet a gázért az emberek Európában – mondta a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Németh Szilárd a műsorban felidézte, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt a háromszorosára drágult a gáz és kétszeresére a villany háztartási ára.

A baloldali kormányok ezzel – Brüsszel kívánságát teljesítve – egyfajta „energiauniót” akartak elérni, és mindenkit ki akartak szolgáltatni a piacnak.

A rezsi árának emelkedését a Fidesz-KDNP-kormány már 2010-ben megállította, majd 2013-ban elkezdődött a rezsicsökkentés, ami két év alatt 25 százalékkal nyomta le az árakat. A gáz ára 152 forintról 113 forintra, a villany ára pedig 49 forintról 37 forintra csökkent, és ma is ennyit kell fizetni értük – tette hozzá a politikus.

„Tehát onnan indultunk el a rezsicsökkentés kezdetekor, hogy Európa legdrágább gázárát fizették a magyarok és most pedig ott tartunk, hogy Európa legolcsóbb gázárát fizetik” – összegzett Németh Szilárd.

Hozzátette, a rezsicsökkenésnek nemcsak az a lényege, hogy a magyar családok biztonságát a kormány megvédje, hiszen az intézkedésnek komoly inflációcsökkentő hatása is van. „Ez egy versenyelőny, és ezt nem értik az Európai Unióban; ha Európában ezt alkalmaznák, akkor nemcsak az energiaválságot előzhetnék meg, hanem Európa egy komoly versenyelőnyhöz is juthatna” – értékelte a Fidesz alelnöke.

(MTI)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Lemondott a norvég parlament elnöke lakásbotránya után – Jakab felkészül