in ,

Hivatalos – Járvány: Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb helye

Magyarország az előkelő 14. helyre került a nemzetközi Deep Knowledge Group (DKG) agytröszt listáján

Magyarország az előkelő 14. helyre került a nemzetközi Deep Knowledge Group (DKG) agytröszt listáján, amelyen a világ 40 országát rangsorolták az alapján, a kormányok milyen intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány megfékezésére. Az elemzők vizsgálták többek között, hogy mikor vezették be a kijárási és utazási korlátozásokat, betartják-e a szabályokat, hogyan végeznek teszteket és mennyire jól felszereltek a kórházak? Ezek alapján világviszonylatban a legbiztonságosabb és legstabilabb ország Izrael. A mindössze 9 milliós zsidó államban ugyan már 12 ezret közelíti a fertőzöttek száma, ám a kormány az első pillanattól kezdve rendkívül határozott lépéseket tett a kór terjedésének lassítására.

Figyelemreméltó, hogy az európai mezőnyben hazánk kiemelkedően teljesít, a negyedik helyen végzett. A rangsor alapján földrészünkön csak az ezüstérmes Németország, a 11. Svájc és 12. Ausztria előz meg minket. Mint a DKG egyik szakértője azt nyilatkozta a Der Spiegel című német magazinnak, Németország például azért érhetett el ilyen jó helyezést, mert eleinte ugyan nagyon magas volt a fertőzések száma, de hála hatékony fellépésének, sikerült megfékezni a máshol tapasztalható terjedési ütemet. A kutató megjegyzi, ebből pedig később az ország gazdaságilag is profitálhat.

Feltűnő, hogy a lista élmezőnyében több ázsiai ország végzett. Harmadikként például Dél-Korea szerepelt, melyet Ausztrália követ, de ott van az első ötben a vírus kiindulási pontjának számító Kína is.

Az agytröszt nem csupán a pozitív példákat, de a legkockázatosabb országokat is számba vette. A legrosszabbul reagáló államok viszont éppen Európából kerültek ki. Ezen a rangsoron Olaszország végzett az első helyen, a második az Egyesült Államok és a harmadik az Egyesült Királyság. Nem meglepő módon ott vannak köztük a legmagasabb esetszámot regisztráló nemzetek, mint Spanyolország, Franciaország, vagy kontinensünkön kívülről Irán. Érdekesség, hogy a „különutas”, csak néhány óvintézkedést bevezető Svédország a 6. legkockázatosabb ország. Szomszédainkról elmondható, hogy a stabilabb országok listájára kerültek, kivéve Romániát, amely tizedik lett a negatív rangsorban.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Újabb nagyon jó döntés! Május elsejétől elérhető a kamatmentes Diákhitel Plusz

Keménymag: Tóta W. Árpád egy hulladék sz*r! – Videó